Kina-rally på Wall Street

OPP PÅ WALL STREET: Lavere spenning mellom USA og Kina løfter USA-børsene onsdag. Foto: NTB scanpix

Sprek start onsdag.

Etter en drøy halvtimes minutters handel peker pilene oppover på Wall Street.

Dow Jones stiger 0,6 prosent til 26.308,33, Nasdaq 0,8 prosent til 7.886,73, mens den bredere S&P 500-indeksen legger på seg 0,7 prosent til 2.913,02.

Investorene lar seg oppmuntre av et tilsynelatende lavere spenningsnivå mellom Kina og USA i forkant av handelssamtalene i Washington i morgen.

Offentlige tjenestemenn tilbyr å øke Kinas årlige innkjøp av amerikanske soyabønner fra 20 til 30 millioner tonn i et forsøk på å avverge en ny runde med økte tollsatser 15. oktober, skrev Financial Times tidligere i dag og viste til kilder orientert om de pågående forhandlingene.

Rentesignaler

Markedet ser også etter nye rentesignaler fra Federal Reserve i referatet fra det forrige rentemøtet, som slippes i kveld norsk tid.

Fed kuttet på dette møtet styringsrenten i USA med 0,25 prosent til 1,75-2,00 prosent, i det som ble det andre rentekuttet på under to måneder.

Beslutningen var ikke enstemmig, da tre medlemmer av rentekomitéen stemte mot kuttet. Én ville kutte renten med 0,5 prosentpoeng, mens to ville beholde renten uendret.

Dagens makro

På makrofronten steg engroslagrene i USA 0,2 prosent fra juli til august, mot ventet en oppgang på 0,4 prosent.

Samtidig viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter at antall ledige stillinger i USA (JOLTS - Job Openings and Labor Turnover Summary) kom inn på 7,05 millioner i august.

Reuters-konsensus pekte mot 7,25 millioner ledige stillinger.

Følg utviklingen her.