Zenith Energy igjen i ledelsen etter nytt kursrally

KURSRALLY: Zenith Energy igjen i ledelsen etter nytt kursrally. Nyheter setter fart på flere aksjer torsdag. Foto: magnus rørvik skjølberg

Utviklingen på Oslo Børs er flat, mens oljeprisen svekker seg.

Oslo Børs sliter med å finne retningen torsdag.

Etter en positiv åpning er hovedindeksen ved lunsjtider ned 0,11 prosent og står i 870,52.

Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.336 millioner kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen er ned 0,75 prosent til 57,90 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,63 prosent til 52,30 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,82 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

Oljeprisene falt ifølge TDN Direkt tilbake etter en Reuters-melding om at Kina nedtoner forventningene til handelssamtalene mellom som starter i dag.

– Skulle forhandlingene mellom USA og Kina snu mot det verste vil pessimismen i markedet gi et sterkt negativt press i oljeprisene, sier råvareanalytiker i Phillp Futures, Benjamin Lu, til Reuters.

Høyere råoljelagerbygging enn ventet og rekordhøy produksjon i USA i forrige uke kan ifølge nyhetsbyrået også ha bidratt til å tynge prisene. Samtidig falt imidlertid produktlagrene mer enn ventet.

Videre melder Reuters, ifølge TDN Direkt, at Opec «i det stille» har justert produksjonskuttavtalen og tillatt Nigeria å øke produksjonen.

På Oslo Børs er Equinor opp 0,30 prosent til 165,10 kroner.

Ellers i olje stiger Aker BP 0,57 prosent til 242,90 kroner, og DNO er opp 0,48 prosent til 12,61 kroner.

Aserbadsjan gir kursrally

Gårsdagens største vinner var Merkur Market-noterte Zenith Energy, som spratt opp 53,2 prosent til 0,51 kroner etter lovende testresultater fra Jarfarli-feltet i Aserbadsjan.

Ifølge Zenith vil brønn C-37 gi årlige inntekter på 5,5 millioner dollar, og hvis selskapet kan holde en stabil produksjonsrate på 285 representerer det en økning i den daglige oljeproduksjonen med 114 prosent.

Torsdag fortsetter oppturen for Zenith Energy, som er opp 9,41 prosent til 0,55 kroner.

Aksjen er fortsatt ned 15 prosent den siste uken, mens den hittil i 2019 er opp 65 prosent.

Merkur Market-noterte SoftOx Solutions topper vinnerlisten med en oppgang på 19,33 prosent til 28,40 kroner.

Selskapet meldte i går at det har gjennomført en vellykket test av sitt sårrenseprodukt SWIS på 12 danske pasienter.

AGS klatrer også kraftig og kan skilte med en oppgang på 11,84 prosent til 17,95 kroner.

Dof, som er i en prosess med å finne en langsiktig refinansieringsløsning har fått flere smeller på børsen i det siste. Torsdag er aksjen opp 4,00 prosent til 1,04 kroner.

LNG og ratehopp

Fearnley Securities mener sentimentet i LNG-markedet er «ekstremt bullish», og viser til at ratene på kort sikt har mer enn doblet seg.

«LNG shipping-markedet har overgått forventningene denne uken. Mangelen på tilgjengelige skip og et rush av spotlaster, har drevet ratene inn i sekssifret territorium, og forbi 100.000 dollar for første gang siden tidlig januar i år», skriver skipsmeglerhuset Fearnleys i sin seneste ukesrapport

Ratene for den største og mest moderne tonnasjen har nå nådd 150.000 dollar per dag, ifølge meglerhuset. Det er hele 48.000 dollar mer enn i forrige uke.

Aksjene i sektoren hopper på Oslo Børs torsdag.

Flex LNG stiger 8,89 prosent til 98,00 kroner, mens Awilco LNG stiger 5,82 prosent til 3,89 kroner.

Nynotering

Kahoot! ble i dag notert på Merkur Market, aksjen er foreløpig uendret på 42,00 kroner. Det er hittil omsatt Kahoot!-aksjer for drøye 550.000 kroner, og selskapet prises til over 5 milliarder kroner.

Kahoot! har i forkant av noteringen gått bananas i gråmarkedet.

Investor Jan Haudemann-Andersen er største aksjonær med 13,9 prosent. Han eier Kahoot!-aksjer for tilsammen 675 millioner kroner, hvorav over en halv milliard kroner er urealisert gevinst.