Frontline-rally fortsetter på sprek børs

Doblingskandidat er blant vinnerne.

SPREK FREDAG: Oslo Børs stiger fra start, godt hjulpet av Frontline. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Pilene peker oppover på Oslo Børs fredag morgen.

Hovedindeksen står etter 41 minutters handel i 885,06, etter en oppgang på 0,72 prosent.

Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 749 millioner kroner.

Handelsoptimisme

Toneangivende Europa-børser utvikler seg blandet.

Britiske FTSE 100 faller 0,6 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 stiger hhv. 0,9 og 0,3 prosent.

Asia-børsene var også i siget tidligere fredag på optimisme rundt handelssamtalene mellom USA og Kina i Washington, etter uttalelser fra president Donald Trump om at de går veldig bra.

Trump skrev også i en tweet torsdag at han skal møte Kinas visepresident Liu He fredag.

– Trump må handle

«For å bekrefte en midlertidig «våpenhvile» på den andre dagen med samtaler, må Trump suspendere eller kansellere tollsatsene som etter planen skal ramme kinesiske varer 15. oktober og 15. desember, skriver strateger i Singapores DBS Group Research i et notat ifølge CNBC.

«Likevel, på lengre sikt, er den bredere handelskrigen fortsatt uløst», fortsetter de.

Sjefsforvalter Alex Wong hos Ample Capital mener kun en delvis avtale er det beste mulige utfallet.

– Jeg tror ikke vi vil se veldig sterke resultater i dag, sier han CNBCs «Street Signs» fredag.

Oljerally

Oljeprisen skyter litt fart etter et angivelig missilangrep på et iransk oljetankskip utenfor Saudi-Arabia, og tar med seg oljeaksjene.

Equinor stiger 1,6 prosent til 170,75 kroner, Aker BP 2,4 prosent til 251,50 kroner og DNO 2,8 prosent til 13,10 kroner.

Ellers i olje spretter Panoro Energy opp 6,1 prosent til 21,85 kroner etter at Arctic Securities ifølge TDN Direkt har høynet kursmålet fra 32 til 40 kroner. 

Meglerhuset, som altså øyner nesten en dobling, karakteriserer Hibiscus-funnet som en «game changer». Operatør BW Offshore legger på seg 1,9 prosent til 70 kroner.

Shippingrally

Frontline fortsetter rallyet, og stiger nye 7,7 prosent til 106,60 kroner. Tankkollega Hunter Group legger på seg 3,1 prosent til 5,01 kroner.

Flere andre shippingaksjer stiger markant, deriblant Flex LNG på pluss 6,1 prosent til 104 kroner og BW LPG på pluss 5,0 prosent til 60 kroner. Nordea Markets har ifølge TDN Direkt høynet kursmålet i sistnevnte, i tillegg til Avance Gas, som på sin side stiger 4,6 prosent til 43,35 kroner.

Aker Solutions ligger godt til subsea-prosjekt, og avanserer 3,2 prosent til 24,43 kroner.

Tomra stiger 0,6 prosent til 211,20 kroner, på dagens høyeste volum hittil. 

Aksjen snur dermed den nedadgående trenden som skjøt fart etter innlemmelsen i en europeisk skrekkportefølje hos analyseselskapet CFRA Research.

Carnegie-analytiker Mikkel Nyholt sier til Finansavisen at Tomra-frykten er overdrevet, og ser på de siste dagenes fall som en kjøpsmulighet.

Dumpingemisjon

Axxis Geo Solutions stuper 64,9 prosent til 5,98 kroner etter å ha hentet 225 millioner kroner i en emisjon til dumpingkurs seks kroner.

Nærmest på en relativt kort taperliste følger Navamedic nærmest med 8,6 prosent nedgang til 22,40 kroner og Idex på minus 5,9 prosent til 1,36 kroner.

I andre enden er det bare tre aksjer som stiger mer enn nevnte Frontline.

Philly Shipyard topper på pluss 16,6 prosent til 47,80 kroner, foran Biotec Pharmacon som stiger 9,6 prosent til 5,04 kroner.

Merkur Market-noterte Target EveryOne stiger 8,2 prosent til 33 øre.

Vi tar også med at Merkur Market-kollega og oljemygg Zenith Energy er opp 7,6 prosent til 46 øre i kjølvannet av lovende testresultater fra Aserbajdsjan tidligere i uken.