<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brexit-lysglimt og sterke kvartalsresultater i USA

Fornyet optimisme rundt Brexit og en bedre start enn ventet på rapporteringssesongen i USA driver de vestlige børsene.

    Publisert 16. okt. 2019 kl. 09.14
    Oppdatert 16. okt. 2019 klokken 09.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 186 ord
    BEDRE APPETITT: Brexit-lysglimt og sterk start på rapporteringssesongen i USA øker appetitten i markedet. Foto: REUTERS/Brendan McDermid

    Dette skjer i markedet:

     
    1. Hovedindeksen i USA, S&P 500, steg i går med 1 prosent.
    2. Stoxx600 i Europa stiger med 1,1 prosent.
    3. 10-årsrentene på statsobligasjoner i USA og Tyskland faller med henholdsvis 7 og 5 basispunkter.

    Oppgangen på de europeiske børsene kommer i kjølvannet av de nye forhandlingene mellom Storbritannias statsminister, Boris Johnson, og EUs sjefsforhandler i Brexit-forhandlingene, Michel Barnier. 

    Selv om Boris Johnsons håp om å få en ordning rundt grenseavtalen i Nord-Irland virker umulig for mange, har sjefsforhandleren i EU uttalt at det kan å komme en avtale i løpet av uken. Etter planene skal britene forlate EU den 31.oktober.

    Kvartalsrapportering i USA

    Flere store selskaper i USA begynte i natt rapporteringssesongen for tredje kvartal. De meste kjente var storbankene JP Morgan, Citigroup og Goldman Sachs, der førstnevnte imponerte mest. 

    Til tross for usikkerhet knyttet til handelskonflikten mellom USA og Kina, tror flere analytikere at rapporteringssesongen kan bli en positiv markedsdriver den kommende tiden.

    Den amerikanske hovedindeksen, S&P 500, har så langt steget 20 prosent i år.