Små utslag på Asia-børsene fredag

KINA: Det er små utslag på Shanghai-børsen fredag. Foto: AP Photo/Ng Han Guan
Markedskommentarer

Det er blandet stemning på de asiatiske børsene på ukens siste handelsdag.

I Japan klatrer Nikkei 0,04 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,07 prosent.

Shanghai Composite i Kina faller tilbake 0,01 prosent, og CSI 300 er opp 0,08 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,44 prosent.

I Sør-Korea svekkes Kospi 0,26 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer derimot 0,63 prosent, og Straits Time i Singapore er opp 0,46 prosent.

Kina-tale

Ifølge CNBC er fortsatt det meste av oppmerksomheten rettet mot handelskrigen mellom USA og Kina, samt Brexit-utviklingen i Europa.

I en tale torsdag snakket USAs visepresident Mike Pence om fremtiden for forholdet mellom USA og Kina, og påpekte at Washington «ikke søker konfrontasjon med Kina».

Han kritiserte likevel oppbyggingen av en «overvåkningsstat» og «stadig mer provoserende» militære aksjoner, samt Kinas håndtering av situasjonen i Hong Kong.

Visepresidenten, som ofte er den i Trump-administrasjonen som kritiserer Kina, kom i talen også med kritikk mot Nike og basketligaen NBA, for ikke å ha støttet Houston Rockets i deres ytringsfrihetskonflikt med Kina etter en melding på Twitter.

Europa

Den europeiske sentralbanken (ESB) besluttet torsdag å holde styringsrenten uendret på 0,00 prosent. Den marginale utlånsrenten holdes uendret på 0,25 prosent, mens den marginale innskuddsrenten holdes uendret på minus 0,5 prosent.

Ellers i Europa skal EUs ledere nå være nær ved en avgjørelse om hvorvidt de skal gi innvilge Storbritannia brexitutsettelse på tre måneder.

Ifølge NTB skal EU diskutere den mulige forlengelsen i Brussel fredag, samtidig som et mulig hastemøte mellom medlemslandenes stats- og regjeringssjefer på mandag også luftes.

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs