Svakeste på 21 måneder for dollar

Fallende dollar Illustrasjonen er laget av Stephen E. Hvam
Markedskommentarer

Oktober ble den svakeste måneden for dollaren siden januar 2018, ifølge Bloomberg.

Kombinasjonen av lavere global risiko og sentralbanker på vei inn i pausemodus har ført til svekkelse for dollaren de siste dagene, og særlig etter Feds rentekutt onsdag kveld. Torsdag svekket dollaren seg mot det meste av G10-valutaer etter at Fed fjernet «standardformuleringen» om å handle slik at veksten opprettholdes. Tolkningen av det er, ifølge blant andre DNB Markets, at Fed ikke har planer om å kutte renten videre i desember.

I forbindelse med rentemøtet understreket Fed-sjef Jerome Powell at nedsiderisikoen er dempet ut fra utsiktene til enighet i den pågående fasen av forhandlingene med Kina, samt positive utsikter for Brexit-utfallet.

Gjennom oktober er kursen ned 1,9 prosent, inkludert torsdagens minus 0,2 prosent. Av G10-valutaene er det bare kanadiske dollar og norske kroner som har fått tøffere medfart.

I tredje kvartal nådde eurosonen en BNP-vekst på 0,2 prosent. Både Frankrike og Italia kom ut bedre enn ventet, og kanskje er det verste over også for Tyskland, skriver Bloomberg.

På Mario Draghis siste dag som ESB-sjef sank imidlertid inflasjonen til 0,7 prosent, en evighet under målet på 2,0 prosent.

valuta
dollar
Nyheter
Markedskommentarer