Slik er utviklingen på Asia-børsene

Det er svært variert utvikling på Asia-børsene fredag.

SMÅ UTSLAG: Kinesiske investorer er avventende etter det som tilsynelatende er nye fremskritt i handelsforhandlingene mellom USA og Kina. Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein

Det blandet stemning på børsene i Asia fredag morgen.

I Japan stiger Nikkei 0,06 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,05 prosent.

Shanghai Composite klatrer 0,01 prosent, og CSI 300 styrkes 0,05 prosent. Hang Seng i Hong Kong er derimot ned 0,66 prosent.

I Sør-Korea faller Kospi 0,37 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,04 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 0,97 prosent.

Handelsforhandlinger

Stemningen på de asiatiske børsene er ifølge CNBC nå preget av at investorene forsøker å fordøye utviklingen i handelsforhandlingene mellom USA og Kina.

Kinesiske myndigheter varslet torsdag morgen at det er oppnådd enighet om nedtrapping av tollsatser mellom de to landene.

Gao Feng, talsmann for Kina, viste til en enighet om å fjerne straffetoll i faser i takt med fremgangen i forhandlingene.

En amerikansk tjenestemann skal ifølge CNBC også ha bekreftet fjerning av toll, men planen møter ifølge nettstedet imidlertid hard intern opposisjon i Det hvite hus.

– Jeg senker ikke skuldrene mye, men dette er positive signaler, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad i LO til Finansavisen.

Handelstall

Den kinesiske handelsbalansen viser fredag et overskudd på 42,81 milliarder dollar i oktober, opp fra 39,19 milliarder dollar måneden før.

Ifølge en sammenstilling utført av Direkt Makro var det på forhånd ventet et handelsoverskudd på 40,10 milliarder dollar.

Eksporten falt 0,9 prosent, mens importen var ned 6,4 prosent.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker