Oslo Børs åpner ned

I RØDT: Oslo Børs åpner ned fredag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Oslo Børs faller i åpningen fredag.

Etter 30 minutters handel står hovedindeksen i 914,05, ned 0,45 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 478 millioner kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen er fredag morgen ned 0,71 prosent til 61,85 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,89 prosent til 56,64 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,18 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

– Oljeprisen er i pausemodus samtidig som markedet avventer flere detaljer i handelskrigen, sier strateg Stephen Innes i Axitrader, ifølge TDN Direkt.

Kinesiske myndigheter varslet torsdag morgen at det er oppnådd enighet om nedtrapping av tollsatser mellom de to landene.

En amerikansk tjenestemann skal ifølge CNBC også ha bekreftet fjerning av toll, men planen møter ifølge nettstedet imidlertid hard intern opposisjon i Det hvite hus.

«Djevelen ligger alltid i detaljene. Investorer vil kunne være forsiktige frem til de ser detaljer», skriver analytikerne i OCBC, ifølge TDN Direkt.

Ellers påpeker analytikere at prisene påvirkes av denne ukens nyheter om at de største produsentene i Opec+ muligens ikke vil gjøre dypere produksjonskutt på bakgrunn av lysere enn ventede oljemarkedsforhold i 2020, melder nyhetsbyrået.

«Det positive sentimentet ble dempet av at Opec+ produsentene ikke ser mot dypere kutt. Ifølge delegater i gruppen, vil de heller presse for bedre overholdelse av den nåværende avtalen», skriver ANZ, ifølge TDN Direkt.

Lakseaksje styrkes

Blant tungvekterne er Grieg Seafood den som stiger mest fredag morgen, og aksjen er nå opp 5,46 prosent til 133,20 kroner. Det er hittil omsatt Grieg-aksjer for 16 millioner kroner.

Nordea Markets har i dag publisert en ny analyse hvor de løfter lakseaksjen fra hold til kjøp, og hever samtidig kursmålet fra 130 til 150 kroner.

Også torsdag steg Grieg Seafood kraftig, og endte til slutt opp 8,1 prosent. Grieg la frem kvartalstall som ifølge SpareBank 1 Markets var noe svakere enn ventet, men meglerhuset var fornøyde med guidingen.

Ellers klatrer Seadrill 2,78 prosent til 16,26 kroner. Også den på høyt volum.

Upstream skriver fredag at selskapet er nær ved å lande en kontrakt med Exxonmobil for boreskipet «West Saturn» i Brasil.

Aksjen som stiger aller mest er Solstad Offshore, som er opp 17,78 prosent til 0,95 kroner.

Selskapet meldte i morges at at de har blitt enige med Woodside om levering av seks skip.

Taperne

REC Silicon utmerket seg torsdag med en kursoppgang på 15,5 prosent på nyhetene om at USA og Kina nærmer seg en handelsavtale.

Fredag faller aksjen imidlertid tilbake 7,86 prosent til 3,35 kroner.

Resultatsesongen fortsetter fredag. AF Gruppen økte omsetningen markant i tredje kvartal, men aksjen er ned 2,22 prosent til 176,00 kroner.

SATS kunne melde om dramatisk resultatnedgang, men driftsinntekter og antall medlemmer øker. Aksjen er ned 0,22 prosent til 22,50 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker