<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Små bevegelser på rød børs

poLight gikk som bare det på ny ordre. Next Biometrics ble straffet hardt på svake tall.

    Publisert 12. nov. 2019 kl. 16.32
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 691 ord
    LITE ACTION: Tirsdag var en relativt hendelsesløs dag på Oslo Børs. Småselskaper topper vinner og taperlisten, og bare Norwegian av de ti mest omsatte aksjene flyttet på meg ser enn én prosent. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

    Pilen pekte ned på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte dagen ned 0,25 prosent til 915,50.

    Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,4 milliarder kroner.

    Bruttonasjonalprodukt (BNP) steg med 0,7 prosent i tredje kvartal for Fastlands-Norge. Konsensus i forkant lå på 0,8 prosent.

    Vareproduksjonen, utenom industri og bergverk, vokste med 1,1 prosent grunnet vekst innenfor kraftproduksjon og akvakultur.

    Bygg og anlegg, som har vært i sterk vekst over lang tid, hadde nullvekst i tredje kvartal. Det samme gjelder industrien.

    Likvide aksjer som Norsk hydro og Subsea 7 falt henholdsvis 0,74 og 0,75 prosent, mens Norwegian gikk i mot markedet og steg 2,27 prosent.

    Olje

    Et fat Nordsjøolje ble omsatt for 62,59 dollar ved stengning på Oslo Børs, opp 0,66 prosent for inneværende døgn.

    WTI-oljen ble handlet for 57,29 dollar, opp 0,76 prosent.

    Markedet fokuserer på nyhetsstrømmen rundt handelskrigen, og investorene håper på positive nyheter når Donald Trump skal holde en tale tirsdag ettermiddag.

    Videre, Saudi-Arabia produserte 10,3 millioner fat om dagen i oktober, men eksporten var vesentlig lavere på 9,89 millioner fat om dagen. Differansen blir satt på lager for å komme tilbake til nivåene før angrepene på oljeinstallasjonene i landet i september.

    Når OPEC+ møtes i Wien i starten av desember venter markedet at kuttavtalen forlenges.

    Goldman Sachs har igjen nedrevidert sine produksjonsestimater for amerikansk oljeproduksjon for neste år, fra en vekst på 700.000 fat om dagen til 600.000 fat om dagen. For bare uker siden ble estimatene revidert ned fra 1,1 millioner fat.

    Mowi

    Ivan Vindheim er utnevnt som ny konsernsjef i Mowi.

    Han tar over etter Alf-Helge Aarskog, som har besluttet å tre tilbake etter nesten ti år som konsernsjef.

    Utnevnelsen trer i kraft fra og med i dag, tirsdag.

    – Jeg er svært glad for at Ivan har tatt denne utfordringen. Vi har gjennomført en grundig rekrutteringsprosess hvor styret har sett etter den beste kandidaten til å lede Mowi videre. Ivan har en sterk kommersiell "track-record" og er den som er best kvalifisert til å levere på selskapets strategi videre. Han representerer også kontinuitet, sa styreformann Ole-Eirik Lerøy, i en melding tirsdag morgen.

    Aksjen endte dagen ned 0,57 prosent til 226,80 kroner.

    NRS

    Norway Royal Salmon meldte om et operasjonelt driftsresultat før verdiendringer på 131 millioner kroner, mot 34 millioner kroner året før.

    Driftsinntektene beløp seg til 1.398 millioner kroner, sammenlignet med 879 millioner kroner i tredje kvartal 2018.

    «Totalt leverer Norway Royal Salmon (NRS) et tredje kvartal stort sett i tråd med forventningene våre. Operasjonell EBIT endte på 131 millioner kroner, ni prosent over vår prognose på 121 millioner kroner (konsensus 127 millioner kroner), men dette er først og fremst relatert til gode resultater fra marked/salg», skrev analytiker Tore Tønseth i en oppdatering.

    Aksjen falt 1,32 prosent til 225,00 kroner på Oslo Børs.

    poLight

    poLight kunngjorde i dag at de har mottatt en fjerde innkjøpsordre for 44.450 enheter av TLens Silver og 42.000 enheter av ASIC-drivere tilknyttet det samme bærbare produktet som kunngjort 15. august, 11. oktober og 17. oktober.

    - Denne fjerde bestillingen er et tydelig tegn på at kunden har til hensikt å bruke TLens til deres neste produkt, sier Øyvind Isaksen, administrerende direktør i poLight i en børsmelding tirsdag.

    Selskapet estimerer i utgangen av året at alle ordre er sendt, og totalt summerer de fire ordrene omtrent 124.000 enheter av TLens Silver og 120.000 enheter av ASIC-drivere.

    Aksjen steg 17,65 prosent til 40,00 kroner.

    B2Holding

    Carnegie oppgraderte B2Holding til kjøp fra hold, mens kursmålet på aksjen oppjusteres til 11,50 kroner fra ti kroner.

    Det gikk frem av en oppdatering tirsdag, ifølge TDN Direkt.

    Meglerhuset utelukker ikke at aksjen kan fortsette å være volatil, men venter at et sterkt fjerde kvartal og mulig salg av eiendeler eller joint ventures kan trigge verdsettelsen til minst pris/bok på 1, tilsvarende 11 kroner pr. aksje ved utgangen av 2019.

    Aksjen klatret 5,11 prosent til 9,47 kroner.

    Next Biometrics

    Next Biometrics meldte om en EBITDA på minus 34,7 millioner kroner i tredje kvartal. I fjor på samme tid var EBITDA på pluss 35,7 millioner kroner.

    Inntektene endte på 17,6 millioner kroner, ned 42 prosent sammenlignet med fjoråret.

    Årsaken er at en amerikansk kunde, som var fingersensor-selskapets største, har redusert sin bruk av NEXT-sensorer. Selskapet opplyste at dette trolig vil påvirke resultatene negativt også for fjerde kvartal og i starten av 2020.

    Aksjen var blant tirsdagens tapere og falt 11,31 prosent til 2,90 kroner.