Protector Forsikring straffes knallhardt etter resultatvarsel

Protector Forsikring får skikkelig juling på Oslo Børs.

RESULTATVARSEL: Adm. direktør Sverre Bjerkeli i Protector Forsikring får hard medfart på Oslo Børs. Foto: Iván Kverme

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 945,29 poeng, opp 0,4 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,6 milliarder kroner.

Olje/Equinor

Et fat Nordsjøolje omsettes for 64,16 dollar, ned 0,6 prosent. Frykten for at det nye lungeviruset i Kina skal spre seg, samt forventninger om tilbudsoverskudd, legger ifølge TDN Direkt en demper på prisene.

IEA-sjef Fatih Birol uttalte tirsdag at han ventet at markedet ville ha et overskudd på én million fat olje pr. dag i første halvdel av 2020.

Equinor-aksjen omsettes for 180,10 kroner, opp 0,5 prosent.

Protector Forsikring

Onsdagens store taper er Protector Forsikring som faller 15,3 prosent til 46,06 kroner.

Tirsdag kveld kom selskapet med et resultatvarsel, hvor de skriver at foreløpige regnskapstall viser et svakt fjerdekvartal relativt til tidligere guiding. Nå forventer ledelsen et resultat før skatt på 20 millioner kroner.

PGS

PGS klatrer 16,4 prosent til 20,35 kroner. Natt til onsdag ble det kjent at selskapet har hentet 850 millioner kroner i en betydelig overtegnet rettet emisjon. Ved børsslutt tirsdag meldte selskapet om en refinansiering på 7,1 milliarder kroner.

I tillegg til emisjonen har seismikkselskapet mottatt låneforpliktelser på 489 millioner dollar, i tillegg til en forlengelse på selskapets nåværende kredittfasilitet på 215 millioner dollar. Kredittfasiliteten som opprinnelig hadde forfall i september utvides med tre år, til september 2023.

Funcom

Funcom stiger 26,3 prosent til 16,86 kroner etter en melding om at kinesiske Tencent vil kjøpe resten av selskapet og byr 17 kroner pr. aksje.

Både styret og ledelsen i Funcom anbefaler budet, hvor en av forutsetningene er at minst 90 prosent av Funcom-aksjonærene aksepterer.

NEL

Nel faller 4,6 prosent til 10,01 kroner og er dagens hittil mest omsatte.

Etter børsslutt tirsdag ble det meldt at selskapet har hentet 846 millioner kroner gjennom en rettet emisjon. Pengene skal i hovedsak benyttes til å styrke selskapets markedsposisjon og investeres i ny teknologi.