Corona og andre problemer

Markedskommentarer

Den internasjonale uroen utløst av frykt for at coronaviruset blir den store pandemien trakk også norske kroner med seg mandag. Mot euro gikk kursen fra 9,99 til 10,04. Også de råvaretunge australske og newzealandske dollarene svekket seg.

Som vanlig under uro, var det særlig yen, sveitserfranc og dollar som styrket seg.

Kinesiske yuan hadde sin dårligste dag siden midten av desember, ifølge Bloomberg. Ikke bare har Kina vært ute av stand til å stanse coronaviruset, men spredningen ser ut til å skyte fart. Dermed er yuan tilbake nær 7 mot dollar, og dette har tidligere vært grensen for når USA erklærer Kina som valutamanipulator.

Men markedene ble preget av mer enn frykten for en ny tue som potensielt kan tippe global økonomi over i en resesjon. Tyske næringslivsledere har mistet troen, viser Ifo-instituttets tall. Dermed svekket euroen seg til svakeste nivå på åtte uker mot dollaren.

Mot slutten av forrige uke fikk sterke PMI-tall troen på et britisk rentekutt denne uken til å avta. Nå prises igjen en sannsynlighetsovervekt for at Bank of England kutter renten. Ifølge Bloomberg tilsier prisingen 60 prosent sannsynlighet for et kutt.

Nyheter
Markedskommentarer