<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Coronaviruset sender børsene i Asia videre ned

De asiatiske børsene fortsetter nedover tirsdag.

    Publisert 28. jan. 2020 kl. 07.20
    Oppdatert 28. jan. 2020 klokken 08.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 210 ord
    FALL: De japanske børsene fortsetter nedover tirsdag. Foto: Behrouz MEHRI / AFP

    I Japan faller Nikkei 0,50 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,45 prosent.

    Kospi i Sør-Korea svekkes 3,14 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 1,35 prosent, mens Straits Times i Singapore er ned 2,50 prosent. 

    Alle de tre sistnevnte børsene har ukens første handelsdag tirsdag. Børsene i Kina og Hongkong holder stengt på grunn av nyttårsfeiringen.

    Over 100 døde

    Kinesiske myndigheter melder tirsdag morgen at 106 personer så langt har mistet livet som følge av coronaviruset. 4.515 er så langt smittet, en økning på 1.291 personer siden mandag.

    Gabriel Leung, som leder Li Ka Shing-fakultetet for medisin ved Universitetet i Hongkong, opplyste ifølge NTB under en pressekonferanse mandag at deres forskning tyder på at rundt 44.000 personer nå er i inkubasjonsstadiet for sykdommen.

    (Saken fortsetter under videoen)

    Kina har påvist 1.300 nye smittetilfeller
    106 personer har mistet livet som følge av virusutbruddet i Kina, og totalt har over 4.000 fått påvist smitte i Kina. Den globale risikoen er høy, mener WHO.

    – Det som har blitt litt tydeligere er at den kinesiske økonomien i en tid må ta en støyt. Reise og turisme vil bli påvirket i Kina, i Asia og andre steder, inkludert Australia, som er det største markedet for kinesisk turisme og utdanning, sier seniorøkonom i National Australia Bank, David de Gris, til CNBC.

    Flere flyaksjer faller tirsdag. Sør-koreanske Korean Air Lines er ned mer enn 7 prosent, mens australske Qantas Airways faller rundt 5,3 prosent. Singapore Airlines svekkes rundt 3 prosent og Japan Airlines er ned 0,3 prosent.