Kraftig børsfall i Hongkong

Hongkong-børsen åpnet onsdag igjen etter nyttårsfeiringen og faller markant. I resten av Asia klatrer børsene.

Publisert 29. jan. 2020 kl. 06.54
Oppdatert 29. jan. 2020 klokken 06.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
TRAFIKKEN STOPPET: Tog og ferjer mellom Fastlands-Kina og Hongkong er blitt innstilt i et forsøk på å hindre smitte av det nye coronaviruset. Foto: AP Photo/Kin Cheung

I Japan stiger Nikkei 0,65 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,37 prosent.

Hang Seng i Hong Kong har åpnet igjen etter nyttårsfeiringen, og faller hele 2,41 prosent. Børsene i Kina er fortsatt stengt.

I Sør-Korea er Kospi opp 0,72 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,53 prosent, og Straits Times i Singapore styrkes 0,17 prosent.

Coronaviruset

Onsdag har tallet på døde etter smitte av coronaviruset steget til 132, mens 5.974 personer er smittet.

I tillegg frykter helsemyndighetene i Kina at ytterligere 9.000 mennesker er smittet av coronaviruset.

Ifølge NTB har forskere i Australia, som det første landet utenfor Kina, nå greid å isolere og dyrke fram Wuhan-viruset.

Forskerne ved Peter Doherty-instituttet i Melbourne vil nå dele det isolerte viruset med Verdens helseorganisasjon (WHO) som vil distribuere det til laboratorier verden rundt som arbeider med å utvikle en vaksine mot Wuhan-viruset.

Underdirektør Mike Catton ved instituttet beskriver ifølge nyhetsbyrået resultatet som «svært viktig» og et mulig gjennombrudd i bekjempelsen av viruset. Catton sier forskere nå kan teste mulige vaksiner mot viruset og se om de virker.