Valutauroen over

Sprer seg: Men mens coronaviruset er ute av kontroll, har valutaaktørene fått nervene under kontroll igjen. Foto: NTB Scanpix
Markedskommentarer

Ikke bare har aksjemarkedene roet seg og vist tegn til forsiktige løft. Nå er også festen over for denne gang for valutamarkedets trygge havner. Onsdag svekket sveitserfranc seg til nær svakeste nivå mot dollar på tre uker, selv om nye tall viser at coronaviruset sprer seg hyperraskt.

Tilsvarende var det slutt på styrkingen for japanske yen omtrent samtidig med Hong Kongs reiseforbud tirsdag, skriver Bloomberg, som antyder at investorer er ferdige med sine valutajusteringer og nå fokuserer på andre risikojusteringer.

Før Feds rentemøte onsdag kveld, der ingen forventet pengepolitiske endringer eller nye, tydelige signaler, styrket dollaren seg noe. Ifølge Bloomberg var eneste vesentlige spenningsmoment om Fed ville øke renten på overskuddsreserver.

I forrige uke startet ESBs gjennomgang av pengepolitikken og virkemiddelbruken formelt. Ifølge ESB-sjef Christine Lagarde er målet å konkludere innen desember.

Nå varsler Peter Kazimir, medlem av ESBs ledelse, et høyere tempo. Ifølge Kazimir har ESB «høye ambisjoner» om å være i mål med diskusjonen om selve inflasjonsmålet innen utgangen av juni, skriver Bloomberg.

Da gjenstår spørsmålet om ESB, som ventes å gjøre inflasjonsmålet mer symmetrisk, venter med å kommunisere dette til også resten av revisjonen er på plass. ESB avslo å kommentere Kasimirs uttalelser onsdag.

Nyheter
Markedskommentarer