Blandet stemning i Asia

Det er variert utvikling på de asiatiske børsene mandag morgen, etter melding om at antallet nye virussmittede igjen øker.

NED: Børsen i Tokyo faller mandag morgen. Foto: Kazuhiro NOGI / AFP
Markedskommentarer

I Japan faller Nikkei 0,68 prosent, mens den bredere Topix-indeksen svekkes 0,88 prosent.

Shanghai Composite i Kina klatrer derimot 1,64 prosent, og CSI 300 er opp 1,54 prosent. Hang Seng i Hongkong styrkes 0,50 prosent.

I Sør-Korea er Kospi opp 0,15 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,07 prosent. 

Coronaviruset

Kinasiske myndigheter melder ifølge NTB nå at antallet nye virussmittede øker igjen, etter tre dager med fall. Det rapporteres mandag om 1.933 nye smittetilfeller, mens tallet var 1.843 søndag.

Totalt er nå mer enn 70.500 mennesker smittet av coronaviruset, og antall dødsfall har det siste døgnet økt med 105 til 1.765.

I et forsøk på å dempe den økonomiske effekten av viruskrisen planlegger Kina nå ifølge CNBC målrettede skattekutt, samtidig som de øker myndighetenes forbruk.

Det kinesiske finansdepartementet uttalte lørdag at de vil bevilge ytterligere 8 milliarder yuan i en andre runde med støtte til virusforebygging og kontroller.

«Markedet ser ut til å forvente en kortvarig påvirkning på økonomien, men de er i en vent-og-se-modus», sier John Bromhead i ANZ Research til CNBC.

Han påpeker at selv om kinesiske fabrikker nå sakte men sikkert gjenåpnes etter å ha vært stengt i en lengre periode i forbindelse med den utvidede kinesiske nyttårsferien, vil det ta tid å fjerne etterslepet av last i havnene.

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs