Ny børsrekord for NEL

Onsdag suste aksjen til værs på Oslo Børs.

NY REKORD: Konsernsjef Jon André Løkke så aksjen klatre til en ny rekordnotering onsdag. Foto: Eivind Yggeseth
Markedskommentarer

Onsdag sluttet hovedindeksen på Oslo Børs på 934,93 poeng etter en oppgang på 0,9 prosent. Det ble omsatt aksjer for 4,5 milliarder kroner.

Store selskaper som Yara, Hydro og DNB gikk opp henholdsvis 1,9 prosent, 2,8 prosent og 0,2 prosent. 

Onsdag debuterte BW Energy på Oslo Børs. Aksjen sluttet på 24,15 kroner, hvilket gir selskapet en markedsverdi på nesten 5,7 milliarder kroner.

Olje/Equinor

Et fat Nordsjøolje ble ved børsslutt omsatt for 58,24 dollar, opp 1,30 prosent.

Reuters melder at oppgangen skyldes at USA vil innføre sanksjoner mot russiske Rosneft. Formålet er å få bort mer olje fra Venezuela i markedet. Det pekes også på optimisme om at Opec-nasjonene vil kutte produksjonen ytterligere.

Equinor la på seg 0,8 prosent og sluttet på 159,35 kroner.

NEL

I onsdagens utgave av Finansavisen kunne vi lese at NEL er blant favorittaksjene til Tom Robin Solstad-Nøis i SpareBank 1 Nord-Norge.

– NEL opererer i et raskt voksende marked, og har en lederposisjon. For å nå FNs klimamål vil hydrogen basert på elektrolyse trolig være en vesentlig del av løsningen. Selskapet er tilnærmet gjeldfritt og har kontanter for mange års vekst, sa Solstad-Nøis.

NEL sluttet på 13,74 kroner, opp 10,5 prosent. I løpet av onsdagen var aksjen oppe i 13,78 kroner, hvilket er den høyeste noteringen noensinne.

NattoPharma

I fjerde kvartal 2019 omsatte NattoPharma for 38,5 millioner kroner, opp fra 30,9 millioner kroner i tilsvarende periode i 2018. Selskapet fikk et resultat etter skatt på minus 12,2 millioner kroner, mot et plussresultat på 3,2 millioner kroner i samme periode året før.

Resultatfallet skyldes at selskapet tok en nedskrivning på 16 millioner kroner på et lån til Kaydence Pharma, som midlertidig har bestemt seg for å stanse driften.

Aksjen klatret 1,6 prosent til 9,35 kroner. Dagens høyeste notering var på 10,40 kroner.

Wilson

Wilson hadde driftsinntekter på 70,2 millioner euro i fjerde kvartal 2019, nesten likt med 71,3 millioner euro i fjerde kvartal 2018. Selskapet fikk et resultat etter skatt på tre millioner euro, mot et resultat på 1,1 millioner euro i samme periode året før.

Styret foreslår utbytte på 0,60 kroner pr. aksje.

Aksjen gikk opp 1,0 prosent og sluttet på 21 kroner.

equinor
olje
telenor
dnb
bw energy
nattopharma
wilson
nel
breaking
Nyheter
Markedskommentarer
Børs