Heftig Nel-rally på sprek børs

Lakseduo blant få tapere.

HEFTIG RALLY: Nel stiger kraftig på høyt volum også torsdag. Foto: NTB scanpix
Markedskommentarer

Oslo Børs holder seg godt inne i positivt terreng ved lunsjtider torsdag.

Hovedindeksen står i skrivende stund i 940,69, etter en oppgang på 0,62 prosent. 

Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 2.394 millioner kroner.

Toneangivende Europa-børser trekker svakt ned i kjølvannet av markant oppgang i går, mens Kina-børsene viste vei i Asia tidligere i dag etter et nytt rentekutt fra sentralbanken.

I USA peker futureshandelen mot en positiv åpning på Wall Street.

Oljen litt opp

Oljeprisene stiger forsiktig. 

Brent-oljen er opp 0,1 prosent til 59,34 dollar fatet, som er opp drøye dollaren fra nivåene ved stengetid i Oslo i går. 

WTI-oljen er opp 0,4 prosent til 53,78 dollar fatet. 

På Oslo Børs stiger Equinor 0,9 prosent til 160,70 kroner på dagens bare tredje høyeste volum så langt. 

Aker BP er opp 0,5 prosent til 256,60 kroner, mens DNO er opp 3,3 prosent til 8,06 kroner.

Dobbel rekord

Resultatsesongen preger bildet, og særlig to av dagens tallfremleggere utmerker seg – ganske så positivt.

Tomra spretter opp 12,1 prosent til 316,20 kroner etter å ha lagt frem kvartalstall over forventning. I hektiske åpningsminutter var aksjen oppe i hele 331,40 kroner, soleklar ny intradag all-time high.

Bank Norwegians børsnoterte morselskap, Norwegian Finans Holding, stiger på sin side 12,3 prosent til 98 kroner på dagens fjerde høyeste volum.

Kvartalsrapporten forteller om begrensede vekstmuligheter, men også et heftig utbytte og et tilbakekjøpsprogram på 150 millioner kroner.

Heftig Nel-rally

Nel stiger 6,6 prosent til 14,65 kroner på dagens suverent høyeste volum.  Aksjen er blant flere som har satt nye intradag-rekorder torsdag. På sitt høyeste sto Nel-kursen i 15,53 kroner.

Ellers blant de mest omsatte tar vi med at DNB og Norsk Hydro stiger rundt prosenten.

På den negative siden trekker lakseduoen Mowi og Bakkafrost ned hhv. 1,1 prosent til 225,50 kroner og 1,7 prosent til 705 kroner. 

Dette skjer etter gårsdagens oppgang trigget av at Ap torpederte enhver mulighet til å innføre grunnrenteskatt i sjømatbransjen.

EMGS-krakk

Taperlisten toppes derimot av EMGS, som har fått beskjed fra Pemex om at det ikke blir nye oppdrag med det første. Selskapet varsler en betydelig skadeeffekt på inntekter og lønnsomhet, og tar umiddelbart grep med betydelige kostnadskutt. 

Aksjen dundrer ned 29,7 prosent til 1,42 kroner.

Nærmest på taperlisten følger Merkur Market-noterte Zwipe, ned 13,9 prosent til 4,82 kroner.

Ultimovacs, med Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen som de største eierne, trekker ned 7,2 prosent til 46,40 kroner.

Thin Film Electronics faller 6,1 prosent til 1,70 kroner etter å ha lagt frem svake tall i morges.

DOF-blaff

Vinnerlisten toppes av DOF, som stiger 15,6 prosent til 1,82 kroner etter at DOF Subsea har fortalt om to nye kontrakter i Afrika i forkant av de nært forestående kvartalstallene.

Spenningsmomentet i kvartalsrapporten vil være hva selskaper sier om forhandlingene som pågår med bankene om mulige forlengelser av lån.

Foruten nevnte Tomra og Norwegian Finans Holding stiger også Element tosifret, nærmere bestemt 11,3 prosent til 41,6 kroner.

Gaming Innovation Group korrigerer opp 6,0 prosent til 4,98 kroner etter å ha falt kraftig i kjølvannet av kvartalsrapporten tidligere denne uken.

nel
tomra
utbytte
norwegian finans holding
emgs
grunnrenteskatt
gaming innovation group
equinor
oljeprisen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs