5 og 7 prosent svakere i år

Nå svir det: Coronatilfeller i stadig flere land fortsetter å sjokkere finansmarkedene. Foto: NTB Scanpix

Drevet av markedsuroen og et oljeprisfall på nær 4 prosent, svekket kronen seg til rekordsvake 10,32 mot euro. Samtidig nådde kursen 9,40 mot dollar. Dette er henholdsvis 4,8 og 7 prosent svekkelse bare siden nyttår.

Uroen og risk-off-sentimentet bidro dessuten til tidenes laveste amerikanske langrenter. Avkastningen på tiårige statsobligasjoner sank for femte dag på rad til bare 1,26 prosent, mens 30-åringen sank til 1,75 prosent. 

Også tyske langrenter sank videre. Tiåringen sank 5 basispunkter, til minus 0,55 prosent. Dette er laveste nivå på fem måneder, ifølge Bloomberg.

Dollaren svekket seg med 0,3 prosent på økt bekymring for smitte i USA og skepsis til president Trumps erklæringer om effektive mottiltak.

Euroen styrket seg med hele 0,8 prosent, mens yen og sveitsiske franc la til ny 0,3-0,4 prosent.

Gullprisen fortsatte oppgangen og steg med nye 0,6 prosent.

Mens uroen brer seg i Vesten, roer nervene seg noe i Kina. Bloombergs estimater tyder på at 60-70 prosent av arbeidsstyrken nå er tilbake i arbeid. Blant produsentene av elektroniske komponenter i Shanghai er man oppe i 80 prosent av normal fart, mens spedisjonsfirmaer i Shanghai har mer enn 90 prosent av staben tilbake.