Bred børsoppgang i Asia

Mandag var preget av oljepriskollaps og en hel rekke børsstup. Tirsdag henter de asiatiske børsene seg noe inn igjen.

OPP: Tokyo børsen henter seg noe inn tirsdag morgen. Foto: Behrouz MEHRI / AFP
Markedskommentarer

(Saken oppdateres)

I Japan stiger Nikkei 1,05 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,66 prosent.

Shanghai Composite i Kina klatrer 1,68 prosent, og CSI 300 styrkes 2,17 prosent. Hang Seng i Hongkong er opp 1,96 prosent.

I Sør-Korea stiger Kospi 0,38 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 3,11 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 1,93 prosent.

Volatilt

Investorene forsetter nå å følge nøye med på coronautviklingen og oljeprisen, og mange venter nå på økonomisk stimuli fra myndigheter i en rekke land.

USAs president, Donald Trump, uttalte i natt at han nå skal møte republikanerne i Senatet for å diskutere mulige skattekutt og lettelser.

– Den volatiliteten kommer til å forbli frem til vi ser konsekvensene av dette viruset, og jeg tror ikke vi kan si at vi ser det ennå, særlig i USA, sier adm. direktør og forskningssjef for Asia i Bank Julius Baer, Mark Matthews, til CNBC.

– Jeg tror det er mer nedside i aksjemarkedet, men problemet er at dette kan komme så raskt og du vet aldri helt når, sier han til nettstedet.

Børskollaps

I kjølvannet av raset i oljeprisen natt til mandag , ble gårsdagen den verste dagen på Oslo Børs siden september 2008.

Også Wall Street opplevde investorene det største fallet på én dag siden finanskrisen.

All de tre toneangivende indeksene falt over syv prosent. Dow Jones falt 7,78 prosent til 23.851,33, og har nå ikke vært lavere siden januar i fjor.

Nasdaq endte ned 7,29 prosent til 7.950,68, mens S&P 500 ble svekket 7,60 prosent til 2.746,54.

VIX, eller fryktindeksen, steg hele 28,28 prosent til 53,80. Det er det høyeste nivået siden finanskrisen for 12 år siden.

– Det er mye frykt i markedet, og hvis oljeprisen fortsetter å bevege seg lavere, er det en indikasjon på at en global resesjon ikke er langt unna, sa Peter Cardillo i Spartan Capital Securities til Reuters.

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs