Bredt børsfall i Asia

Coronaviruset fortsetter spredningen, og investorene følge nå nøye med på hva myndighetene foretar seg.

NED: Børsen i Tokyo faller onsdag morgen. Foto: NTB Scanpix
Markedskommentarer

I Japan faller Nikkei 2,05 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 1,22 prosent.

Shanghai Composite i Kina svekkes 0,44 prosent, og CSI 300 går tilbake 0,86 prosent. Hang Seng i Hongkong er ned 0,77 prosent.

I Sør-Korea faller Kospi 2,85 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 3,60 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 1,24 prosent.

Stimuli

«Markedene vil fortsette å være volatile, da overkriftene om coronaviruset fortsetter å være på den negative siden», skriver Tapas Strickland i National Australia Bank i en rapport, ifølge CNB.

Investorene følge nå nøye med på økonomiske stimuli fra myndighetene. Onsdag kunngjorde australske myndigheter at de nå laserer en helsepakke på 2,4 milliarder australske dollar, som skal «gi enestående støtte til primæromsorg, eldreomsorg, sykehus, forskning og det nasjonale medisinske lagret».

Japan lanserte på sin side en pakke på fire milliarder dollar til hjelp for å takle virusutbruddet.

Smitte

I Kina blir ifølge NTB nå stadig færre nye tilfeller av smitte registrert. 

Kinas helsedepartement meldte onsdag om 24 nye smittetilfeller og 22 dødsfall det siste døgnet, og omtrent tre firedeler av dem som opprinnelig var smittet er nå friskmeldt.

Landet har nå også tillatt utvalgte selskaper å starte opp igjen arbeidet i den kriserammede byen i Wuhan.

Det er ifølge NTB selskaper som sørger for nødvendige varer, som kan gjenoppta driften. Det samme gjelder selskaper som er viktige for «globale industrikjeder», men først etter å ha fått godkjenning.

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs