Blandet stemning på Asia-børsene

Det er store variasjoner i utviklingen på de asiatiske børsene tirsdag morgen.

Foto: NTB Scanpix
Markedskommentarer

I Japan stiger Nikkei 0,16 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 2,41 prosent. 

Shanghai Composite faller derimot 0,79 prosent, og CSI 300 er ned 0,94 prosent. Hang Seng i Hongkong klatrer 0,22 prosent.

I Sør-Korea er Kospi ned 2,77 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger voldsomme 5,83 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 1,18 prosent.

Usikkerhet

Sentralbanker både i Asia, Europa og USA har den siste uken lansert rentekutt og andre tiltak for å demme opp for den økonomiske krisen virusspredningen har ført til.

«Drastiske tiltak fra Fed og andre sentralbanker har ikke klart å berolige markedene, og investorene løper fortsatt mot utgangsdøren når myndighetene trapper opp sine radikale tiltak for å bekjempe Covid-19-utbruddet», skriver valutastrateg i National Australia Bank, Rodrigo Catril, i en oppdatering, ifølge CNBC.

Ifølge Timothy Moe i Glodman Sachs er markedets problem at usikkerheten er umulig å måle.

– Den økonomiske virkningen av dette utbruddet er fremdeles vanskelig å fastslå fullt ut og tallene endrer seg stadig, sier han til CNBC.

– Jeg tror at så lenge det er usikkerhet rundt hvordan man kan prise og evaluere den økonomiske effekten, vil markedet sannsynligvis forbli i en ganske uønsket modus, sier Moe.

Kollapset

Mandag kveld kollapset alle de ledende indeksene på børsene i New York. Fallet var det største siden 1987.

Dow Jones-indeksen åpnet ned mer enn 10 prosent og i et forsøk på å dempe nedgangen stanset handelen. Indeksen endte likevel ned 12,93 prosent til 20.188,5.

S&P 500 falt 11,98 prosent til 2.386,2, og Nasdaq Composite ble svekket 12,32 prosent til 6.904,6.

asia-børsene
nikkei 225
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs