Kraftige børsfall i Asia

Med unntak av Tokyo-børsen, faller det bredt i Asia mandag morgen.

NED: De kinesiske børsene svekkes mandag. Foto: NTB Scanpix

I Japan stiger Nikkei 2,21 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,96 prosent.

Shanghai Composite i Kina faller derimot 2,53 prosent, og CSI 300 svekkes 2,96 prosent. Hang Seng i Hongkong er ned 4,37 prosent.

I Sør-Korea går Kospi tilbake 5,15 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 5,62 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 7,52 prosent.

Stanset redningspakke

«Vi begynner nå å se de økonomiske kostnadene av Covid-19-utbruddet. Vi har revidert våre G3-vekstprogoser betydelig, og i USA vil man sannsynligvis se den svakeste veksten siden 1946», skriver sjeføkonom i ANZ, Richard Yetsenga, i en rapport, ifølge CNBC.

I USA stanset Demokratene ifølge NTB i natt for en økonomisk redningspakke på opptil 2.000 milliarder dollar. Nå fortsetter diskusjonene mellom Demokratene, Republikanerne og Donald Trumps administrasjon i Det hvite hus.

Pakken ble avvist med det argumentet at den ikke var tilstrekkelig til å komme det hardt rammede næringslivet til unnsetning eller for å sikre nødvendig utstyr til helsevesenet.

– Det er fair å si at de asiatiske markedene nå trader på det negative sentimentet som kommer fra Europa og USA, sier James Sullivan i J.P. Morgan til CNBC.