Solid børsoppgang i Asia

Mer økonomisk stimuli løfter stemningen på de asiatiske børsene tirsdag morgen.

OPP: Det er bred børsoppgang i Japan tirsdag morgen. Foto: NTB Scanpix

I Japan stiger Nikkei 6,41 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 2,65 prosent.

Shanghai Composite i Kina styrkes 0,79 prosent, og CSI 300 er opp 1,06 prosent. Hang Seng i Hongkong klatrer 3,58 prosent.

I Sør-Korea styrkes Kospi 7,78 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 4,17 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 3,51 prosent.

Fed

USAs sentralbank, Federal Reserve, meldte mandag kveld om støttekjøp av verdipapirer, inkludert selskapsobligasjoner, for et ubegrenset beløp.

«Fed forplikter seg til å ta i bruk alle virkemidler for å støtte husholdninger, bedrifter og den amerikanske økonomien i denne utfordrende tiden», skrev Fed i pressemeldingen.

Utover det ordinære QE-programmet vil Fed i samarbeid med det amerikanske finansdepartementet innføre et nytt låneprogram for å sikre kredittilførsel til bedrifter og husholdninger med inntil 300 milliarder dollar.

Ingen avtale

På den andre siden har det amerikanske Senatet imidlertid ikke klart å komme til enighet om en stimulipakke til økonomien. 

Det bidro til en nytt kraftig fall på Wall Street mandag.

Letter restriksjoner

I Wuhan og Hubei-provinsen letter nå kinesiske myndigheter på restriksjonene, og lar friske innbyggere for første gang på to måneder reise ut av området.

Ifølge NTB kan innbyggere i Hubei reise ut fra provinsen allerede fra midnatt tirsdag, mens innbyggere i Wuhan vil få lettelse i reiserestriksjonene først fra 8. april