Nekter å kutte utbyttet

VIL IKKE: Oljegiganten Chevron mener utbytte er selskapets førsteprioritet. Foto: Bloomberg

– Vårt utbytte er vår førsteprioritet og er veldig sikker. Vi gjør tiltak for å bevare kapital. Det vil ha stor påvirkning på vår produksjon på kort sikt, men vi har stått ved våre finansielle prioriteringer som inkluderer å beskytte utbytter, sier konsernsjef Michael Wirth til CNBC TV.

Det ble en svært god dag på de europeiske aksjebørsene. Frankfurt-børsen steg rundt 7 prosent, mens Paris-børsen var opp rundt 5 prosent. London-børsen steg rundt 5,5 prosent. 

Investorer ser ut til å bli oppmuntret av mandagens tiltak fra den amerikanske sentralbanken, samt indikasjoner på at smittekurven i Italia er på hell. Oppgangen kom til tross for en PMI-indeks på 31,4 poeng i mars og en økning i antallet dødsfall i Spania på 514 på ett døgn.

Daimler, Safran, ING Group og AXA var blant aksjene som steg over 10 prosent på den paneuropeiske indeksen Stoxx50 på mandag. 

Amerikanske futures indikerer at USA-børsene vil stige minst 5 prosent ved børsåpning.