Trumps hoteller får ikke krisepenger

SYND: Dette Trump-hotellet i Chicago er blant presidentens virksomheter som ikke får tilgang til krisepakken på 2 billioner dollar. Foto: NTB scanpix

Virksomhetene til USAs president Donald Trump vil ikke få tilgang til lån eller investeringer under den nye stimulipakken på 2 billioner dollar, ifølge Senatets minoritetsleder, demokraten Chuck Schumer. Det skriver CNBC.

The Trump Organization har siden Trump ble president vært ledet av presidentens to eldste sønner, Donald Jr. og Eric. Konsernet omfatter flere hoteller og golfklubber, inkludert Mar-a-Lago i Florida. Turistbransjen er blant de hardest rammede i denne krisen.

Kongressmedlemmer, departementssjefer og visepresidenten vil heller ikke få tilgang til krisepakken.  

Onsdag ble Det hvite hus og Senatet enige om en krisepakke på 2 billioner dollar (trillion, på engelsk) som Schumer kaller «den største redningspakken i amerikansk historie».

Etter den historisk kraftige børsrekylen på tirsdag, var det svak nedgang på de europeiske børsene på onsdag. London-børsen var best, med en oppgang på rundt 2,2 prosent, mens Frankfurt-børsen var verst, men en nedgang på rundt 1,6 prosent.

Amerikanske futures indikerte at USA-børsene ville åpne ned.