Surere stemning på Europa-børsene

SNUDDE NED: Den tyske DAX-indeksen snudde i minus og var ned rundt 0,6 prosent mandag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
Markedskommentarer

Europeiske børser åpnet opp på mandag, men det ble kortvarig lykke for investorene. I løpet av dagen falt markedene i minus, selv om nedgangen ikke var særlig kraftig. Frankfurt-børsen var mandag ettermiddag ned rundt 0,6 prosent, mens Paris-børsen falt rundt 0,5 prosent. Enkelte børser var derimot i pluss, som i Amsterdam og i Zürich.

Energi- og finansaksjer tynget børsene. Total og Eni var ned rundt 2,4 prosent, mens Banco Santander, ING Group og Banco Bilbao falt rundt 2 prosent. 

Philips-aksjen var vinneren i den paneuropeiske indeksen Euro Stoxx 50, med en kursoppgang på rundt 6 prosent. Selskapet var med å dra Amsterdam-børsen i pluss. Ifølge CNBC skyldtes oppgangen at Philips venter at selskapets vekst kommer tilbake igjen i andre halvår.

Norske Mowi «made the news» i Europa ettersom aksjekursen falt rundt 8 prosent på Oslo Børs etter å ha meldt om betydelig lavere driftsresultat i første kvartal enn det analytikerne ventet. Ifølge Infront og TDN Direkt var det ventet et driftsresultat på 155 millioner euro, mens fasiten ble 107 millioner.

børs
Nyheter
Markedskommentarer