Rekyl i Europas energiaksjer

KURSHOPP. Det ble kursoppgang for Total-aksjen på onsdag. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Etter et kraftig børsfall på tirsdag, ble det en liten oppgang i Europa på onsdag.

På onsdag var eksempelvis den franske energigiganten Total opp rundt 3 prosent. Aksjekursen i Royal Dutch Shell steg over 2 prosent. Omtrent samme utvikling hadde Equinor på Oslo Børs. Dagen før var preget av et bredt børsfall, der energi- og finansaksjer tynget.

Aksjekursene i energigigantene har falt lite sammenlignet med hvor stort oljeprisfallet har vært de seneste dagene. 

Frankfurt-børsen var opp rundt 0,9 prosent på onsdag, London-børsen steg over 1 prosent, mens Paris-børsen var så vidt i pluss. 

Resultatsesongen er allerede i gang og flere selskaper fikk et hopp på børsen, inkludert AkzoNobel, finske Elisa og nederlandske Randstad.  Det franske industrikonglomeratet Kering falt rundt 6 prosent etter å ha levert kvartalstallene, og ble med det taperaksjen i den paneuropeiske indeksen EuroStoxx50. 

Verdens nest største ølprodusent, Heineken, meldte ifølge CNBC om et fall i salget på 14 prosent i mars ettersom barer og restauranter verden rundt har vært nedstengt på grunn av coronaviruset. Aksjekursen var ned rundt 3 prosent.

børs