<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Air France-KLM får statlige kriselån

    Publisert 27. apr. 2020 kl. 13.07
    Oppdatert 27. apr. 2020 klokken 13.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord
    GIGANTPAKKE: Air France-KLM får opptil 11 milliarder euro fra Frankrike og Nederland. Foto: Bloomberg

    Flykonsernet Air France-KLM vil motta opptil 11 milliarder euro i finansiell støtte fra franske og nederlandske myndigheter ettersom coronakrisen rammer selskapet hardt.

    Nederland vil bidra med mellom 2 og 4 milliarder til KLM, mens Frankrike vil bidra med 7 milliarder til Air France. Pengene vil komme i form av både direkte lån fra statene og banklån som er garantert av myndighetene.

    Avtalen er betinget av at flykonsernet avstår fra utbytter og bonuser så lenge det mottar disse krisepengene og de ansatte må også tåle et lønnskutt. Det er også andre betingelser i avtalen.

    Ifølge CNBC meldte den internasjonale flyorganisasjonen IATA i forrige uke at det venter en nedgang på 55 prosent i flyetterpørselen i år sammenlignet med i fjor, og at europeiske flyselskapers inntekter kan falle med opptil 89 milliarder euro. 

    Air France-KLM-aksjen steg rundt 2 prosent på mandag, på en ellers god dag på de europeiske børsene. Paris-børsen var opp rundt 2 prosent.