Sterkeste siden før påske

Svekket: Christine Lagarde og ESB må forsvare sitt QE-regime, og det svekker euroen. Foto: NTB Scanpix
Markedskommentarer

På en rolig, og jevnt over positiv, dag var noe av spenningen om oljeprisen ville klare å karre seg opp på 30 dollar fatet igjen. Det manglet ikke mye, men noe av luften gikk ut av prisballongen etter å ha klatret fra under 28 til 29,4 dollar fatet.

Prisstigningen, sammen med positive børser, trakk kronen 0,3-0,4 prosent sterkere mot dollar og nesten 1 prosent sterkere mot euro.

En kurs på 11,16 mot euro er den sterkeste siden før påske.

Årsaken til ulik utvikling mot euro og dollar, er eurosvekkelsen etter den tyske kjennelsen, som gir ESB tre måneder på å endre ordningen med kvantitative lettelser, slik at de ikke bryter med EU-lovgivningen.

I DNB Markets’ nye prognoser tirsdag er det ikke lagt inn noen renteendringer opp eller ned fra Norges Bank, Fed, ESB eller Bank of England før tidligst sent i 2023. Bank of England har rentemøte torsdag denne uken, og der er spørsmålet mer om sentralbanken øker sine kvantitative lettelser.

Sjeføkonom for Storbritannia i Nomura, George Buckley, sier til Bloomberg at han tror det presser seg frem i juni, og da kan det komme hint allerede denne uken.

Nyheter
Markedskommentarer