Bred børsoppgang i Europa

OPPGANG: Lufthansa-kursen er langt nede, men den gjorde et lite hopp på mandag. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Uken begynte bra i det europeiske aksjemarkedet. Den paneuropeiske indeksen Stoxx 600 var opp rundt 1,0 prosent på mandag. Reiselivsektoren var blant de beste sektorene. Eksempelvis var TUI-aksjen blant vinnerne i Stoxx 600-indeksen med en oppgang på rundt 12 prosent. Lufthansa-aksjen steg rundt 6 prosent. 

Lufthansa-aksjen er dog fortsatt veldig lav, og lavere enn da børsene bunnet ut i midten av mars. Aksjekursen er ned 48 prosent hittil i år. TUI-aksjen er omtrent på samme nivåer som i midten av mars, og aksjekursen er ned hele 68 prosent hittil i år.

Frankfurt-børsen var opp rundt 2 prosent på mandag, mens Paris-børsen steg rundt 1,5 prosent. Tyskland og Frankrike er blant de mange europeiske land som er godt i gang med gjenåpningen av samfunnet etter coronavirusets herjinger på kontinentet. Så lenge dette går uten at smitteraten øker betraktelig, virker investorene fornøyde. 

Amerikanske førhandelindekser antydet en markert positiv åpning på mandag.