Børsfesten fortsetter

Publisert 3. juni 2020 kl. 13.58
Oppdatert 3. juni 2020 klokken 14.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
NY OPPGANG: Aksjemarkedet i Paris, Frankfurt og London steg også markert på onsdag. Foto: NTB scanpix

Igjen ble det en svært god dag på de europeiske børsene. Frankfurt-børsen var opp 2,2 prosent onsdag ettermiddag, etter at den steg hele 3,8 prosent på tirsdag. Indeksen er nå høyere enn den var i begynnelsen av oktober 2019 og gjennom hele august 2019. 

Paris- og London-børsen var opp henholdsvis 1,7 prosent og 1,0 prosent på onsdag. 

På vinnerlisten i en paneuropeiske indeksen Stoxx 600, fant man den britiske boligbyggeren Hammerson, som steg rundt 20 prosent. Selskapet toppet også vinnerlisten på tirsdag. 

I indeksen var det flere selskaper innen finans og turisme som steg 5-6 prosent. Eksempelvis var British Airways-eieren IAG opp rundt 7,5 prosent, AXA steg 7 prosent, mens TUI-aksjen var opp rundt 6 prosent.

Det var ikke mange store tapere i Europa på onsdag. Svenske Elekta ble største taper, med en kursnedgang på rundt 5,5 prosent. På andreplass fant vi et russisk gullgruveselskap som er notert i London med navn Polymetal International.