Oljeaksjer i vinden

Publisert 8. juni 2020 kl. 12.36
Oppdatert 8. juni 2020 klokken 15.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
OPPGANG: Olje- og oljeserviceaksjer har steget kraftig de seneste dagene. Foto: Equinor

Europeiske aksjebørser tok seg en pust i bakken på mandag, etter å ha presset seg oppover i forrige uke. Men det ble ingen pust i bakken for oljeaksjene. Tullow Oil var vinneren i EuroStoxx 600-indeksen, med en oppgang på hele 27 prosent. 

Oljeservicegiganten TechnipFMC steg rundt 11 prosent, mens Subsea 7 var opp 8 prosent. Olje- og oljeserviceaksjer har vært i vinden de seneste dagene ettersom oljeprisen har steget kraftig. Derfor har også Oslo Børs vært sterkere enn resten av Europa. På mandag var Oslo Børs i pluss, mens resten av Europa var i minus.

Andre aksjer som steg kraftig i Europa på mandag var cruisegiganten Carnival, med en oppgang på rundt 16 prosent og flymotorprodusenten Rolls-Royce, som steg rundt 12 prosent. Flyselskapene Air France-KLM og IAG var opp henholdsvis 8 og 5 prosent.