<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tokyo-børsen stiger kraftig

Flere av de asiatiske børsene styrkes markant tirsdag morgen.

    Publisert 16. juni 2020 kl. 06.59
    Oppdatert 16. juni 2020 klokken 08.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 169 ord
    OPP: Også børsen i Kina klatrer tirsdag morgen. Foto: NTB Scanpix

    I Japan stiger Nikkei 4,09 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 3,49 prosent.

    Shanghai Composite i Kina klatrer 0,87 prosent, mens CSI 300 er opp 0,89 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 2,95 prosent.

    I Sør-Korea er Kospi opp 4,29 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 4,16 prosent, og Straits Times i Singapore klatrer 2,52 prosent.

    Sentralbankene

    Den japanske sentralbanken besluttet tirsdag å holde renten uendret på -0,10 prosent. Det var på forhånd også ventet.

    Sentralbanken meldte også at de vil holde fast ved sine pengepolitiske tiltak, og forventer at «økonomien enn så lenge trolig vil forbli i en alvorlig situasjon grunnet påvirkningen av coronaviruset i inn- og utland, selv om det forventes at den økonomiske aktiviteten gradvis gjenopptas», ifølkge CNBC.

    Den japanske sentralbanken påpekte i tillegg at de foreløpig vil overvåke situasjonen nøye, men ikke nøle med å sette inn ytterligere tiltak om nødvendig.

    Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, meldte mandag at de vil begynne å kjøpe obligasjoner i individuelle selskaper for å lage en bred og diversifisert portefølje.

    Nyheten snudde de amerikanske børsene i pluss.