Krakk i Kongsberg Automotive

Aksjonærene får enda mer juling.

TØFF UKE: Aksjonærene i Kongsberg Automotive gikk på en ny smell tirsdag. Foto: Iván Kverme
Markedskommentarer

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,6 prosent før den sluttet på 819,44 poeng prosent. Det ble omsatt aksjer for 5,9 milliarder kroner.

Olje

Ved børsslutt ble et fat Nordsjøolje omsatt for 40,46 dollar, ned 0,6 prosent. Tirsdag ettermiddag falt oljeprisen brått etter rapporter om økt smitte i Kina. Markedsstrateg Stephen Innes i Axicorp tror det ikke er til å unngå at det vil komme flere smitteutbrudd.

– Det kan ta tid for oljemarkedet å bli mindre sensitivt, gitt den tidlige innhentingens skjørhet, sier Innens ifølge Reuters.

Equinor falt 2,7 prosent til 143,25 kroner mens Aker BP falt 3,1 prosent til 178,45 kroner.

Kongsberg Automotive

Tirsdag opplevde aksjonærene i Kongsberg Automotive et kursfall på 28,6 prosent og onsdag stupte aksjen ytterligere 27,9 prosent til 0,36 kroner. 

Selskapet annonserte tirsdag at kapitalutvidelsen er utført. De nye aksjene vil bli listet i to omganger, hvorav 89 millioner aksjer vil komme med en gang, mens syv milliarder aksjer ventes å komme i juli. Inntil videre noteres de på Merkur Market hvor de onsdag sluttet på 0,16 kroner.

Mandag ble det kjent at både Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly sikret seg 740 millioner aksjer hver i emisjonen.

Norwegian

Ved utgangen av mars hadde Norwegian en gjeld på 1,72 milliarder kroner som ikke var betalt. 417 millioner kroner av disse skal nå gjøres om til rundt 98 millioner nye aksjer med en konverteringspris på 4,25 kroner.

Norwegian er også enige med en av utleierne om å konvertere 16,6 millioner dollar (158,2 millioner kroner) i leasinggjeld til 40,2 millioner aksjer. Også her er konverteringsprisen 4,25 kroner.

Det har også blitt klart at Norwegian gjenåpner 76 ruter fra 1. juli. Disse omfatter både ruter innenriks og til andre land i Europa. Flyselskapet har fra før av åtte fly i drift på ruter i Norge, og ytterligere 12 fly settes nå i drift.

Aksjen la på seg 6,3 prosent og sluttet på 3,20 kroner.

Norske Skog

Norske Skog planlegger å konvertere to avispapirmaskiner til produksjon av bølgepapp basert på returpapir, i tråd med selskapets strategi om å bevege seg inn i markeder med høye marginer og vekst.

Aksjen klatret 4,7 prosent til 35,95 kroner.

Nordic Mining 

Nordic Mining får driftstillatelse for Engebø-prosjektet. Lisensen er gitt for prosjektets levetid som inkluderer en åpen grop og underjordisk fase, men med mulighet for revisjon etter 10 år.

Onsdag sluttet aksjen 2,88 kroner, opp 30,9 prosent.

olje
equinor
aker bp
kongsberg automotive
norwegian air shuttle
norske skog
breaking
nordic mining
Nyheter
Markedskommentarer
Børs