Wall Street igjen i rødt

Både S&P 500 og Dow Jones endte i minus onsdag. Teknologitunge Nasdaq klatret opp 0,15 prosent.

TUNGT: Både S&P 500 og Dow Jones falt onsdag kveld. Foto: AP
Markedskommentarer

Etter en positiv start på dagen, vendte pilene nedover på Wall Street onsdag kveld. Dermed er en tre dagers lang positiv trend brutt.

Både S&P 500 og Dow Jones har vinglet mellom pluss og minus i løpet av dagen. Ved stengetid var den brede S&P 500-indeksen ned 0,36 prosent til 3.113,49 poeng. Dow Jones stengte i 26.119,61 poeng, etter et fall på 0,65 prosent.

Teknologitunge Nasdaq ble trukket opp av Microsoft, Netflix og Amazon, og klatret 0,15 prosent til 9.910,53 poeng.

Retailere og flyselskaper fikk en kalddusj på Wall Street onsdag, og United Airlines falt 2,4 prosent, mens Delta var ned over 1,8 prosent. Nordstrom og Gap falt henholdsvis 5,5 og 5,4 prosent.

Cruiseaksjer fikk også juling og Carnival, Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean var alle ned over 6 prosent.

– Selg aksjer

Ifølge CNBC har investorene rettet fokuset mot coronavirusets utvikling i Kina og USA. De fleste statene i USA er tilbake i aktivitet og det tegn til økonomisk innhenting. 

I USA er det registrert mer enn 2,1 millioner smittede og det er spesielt Arizona og Texas som skiller seg negativt ut med økning i antall smittetilfeller.

– Jeg anbefaler investorer å komme seg ut av amerikanske aksjer, og jeg tror dette er den fjerde boblen i løpet av min investeringskarriere, sier investor Jeremy Grantham til CNBC.

De tre foregående boblene Grantham henviser til er Japan-boblen i 1989, tech-boblen i 2000 og finanskrisen i 2008.

– Vi har nådd et nivå der man kjøper selskaper som er tilnærmet konkurs og utsteder aksjer som sannsynligvis vil bli brukt til å betale ned gjelden til obligasjonseierne, sier han.

wall street
Nyheter
Markedskommentarer
Børs