Endúr dagens vinner på grønn børs

Ekspertene mener Endúr kan bli børsens nye vekstselskap. 

DAGENS VINNER: Endúr endte som dagens vinner på børs – opp over 50 prosent. Foto: Endúr
Markedskommentarer

Oslo Børs endte i grønt tirsdag, etter et markant fall mot slutten av børsdagen.

Da børsen stengte stod hovedindeksen i 813,42 poeng, opp 0,92 prosent, og det ble omsatt aksjer for 3,8 milliarder kroner.

Ny børsrakett

Endúr har planer om kraftig vekst langs norskekysten, og fusjonerer med Oceano. I løpet av to år er planen at omsetningen skal opp mot 3 milliarder kroner.

– Planen med Endúr minner veldig om NRC. Målsetningen er å bli Nordens ledende maritime entreprenør innen havner, kai, vind og akvakultur, sier Øyvind Horpestad, fremtidig styreleder i Endúr.

I NRC gikk omsetningen fra null til 6 milliarder kroner, og Horpestad ser mange av de samme mulighetene i Endúr. 

Det planlegges også en emisjon i Endúr for å sikre tilstrekkelig arbeidskapital og for å finansiere videre konsolidering, hvilket aksjonærer, styret og ledelsen vil tegne seg på.

Aksjen steg markant tirsdag og endte som dagens desiderte vinner – opp 56,9 prosent til 1,77 kroner.

Targovax stod på stedet hvil på 7,90 kroner, til tross for lovende resultater fra en 12-måneders studie. Tirsdag avslørte Targovax at deres samarbeidspartner i den nye studien er Merck.

Volatil oljepris

Oljeprisene var svært volatile tirsdag. Da børsen stengte stod Brent-oljen opp 0,9 prosent til 43,36 dollar fatet, etter et markant fall i timene før børsen stengte. WTI-oljen klatret 1,1 prosent til 41 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Etter et intervju med Donald Trumps handelsrådgiver, Peter Navarro, ble det meldt at handelsavtalen med Kina var droppet, og oljeprisen stupte. Trump tok imidlertid til orde ikke lenge etterpå og sa at avtalen fremdeles er «fullt intakt», hvilket sendte oljeprisene den riktige veien igjen.

– Hvis vi ser på styrken til det fysiske markedet og stadig bedring i global oljeetterspørsel, tror vi at oljeprisene fremdeles er på vei oppover, sier Bjarne Schieldrop, sjefanalytiker i SEB, som tror på en oljepris opp mot 60 dollar.

Equinor endte opp 1,1 prosent til 142,45 kroner og ble dagens mest omsatte, mens Aker BP klatret 1 prosent til 186,35 kroner.

Tapere

Kongsberg Automotive har den siste uken falt over 60 prosent. Tirsdag dalte aksjen ytterligere 9,9 prosent til 0,26 kroner. Grunnen til fallet er at det har oppstått en arbitrasjemulighet. Store selskaper selger sine aksjer på Oslo Børs og kjøper de samme aksjene billigere på Merkur Markets.

Spetalen-skallet Element stupte 19,2 prosent til 5,97 kroner. Spetalen har blitt angrepet av børssjef Øivind Amundsen for å få selskaper inn på børs via bakveien gjennom børsskall.

Observe Medical endte som dagens største taper med et fall på 29,8 prosent til 2,1 kroner, men på lav omsetning.

breaking
endur
oceano
øyvind horpestad
element
Nyheter
Markedskommentarer
Børs