Wall Street noterte sitt beste kvartal på flere tiår

– Jeg ville vært mer skeptisk til børsrallyet, sier amerikansk aksjeekspert.

BESTE PÅ FLERE TIÅR: S&P 500 har steget nesten 20 prosent de siste tre månedene. Boeing var blant dagens mest omsatte aksjer. Gull nærmet seg rekordnotering. Mye skjedde på Wall Street i dag. Foto: TIMOTHY A. CLARY
Markedskommentarer

Alle de tre toneangivende indeksene steg tirsdag. Dette markerte det beste kvartalet for Wall Street på flere tiår.

Både Dow Jones og S&P 500 hadde sine beste kvartal siden 1998, ettersom begge indekser har klatret mer enn 16 prosent. Teknologiaksjene gjorde det imidlertid enda bedre. Nasdaq Composite har steget nesten 30 prosent det siste kvartalet, noe som markerer den sterkeste perioden for indeksen siden 2001.

«Det var en kombinasjon av 1) Stimulus,  2) Positiv utvikling av coronasituasjonen, 3) Gjenåpningen av økonomiene og 4) Håpet om å utvikle en coronavaksine som var med å løfte aksjemarkedet i andre kvartal» sier en av CNBCs kilder. 

«Når vi inntar det neste kvartalet, er det imidlertid kun én av disse faktorene som fortsatt vil være gjeldende: stimulus. Det betyr ikke nødvendigvis at vi vil se en korreksjon, men jeg ville vært mer skeptisk til børsrallyet inntil vi har flere faktorer som gir aksjemarkedet medvind» fortsetter aksjeeksperten til CNBC.

Tirsdag var også den siste dagen i måneden, noe som betyr at alle de tre toneangivende indeksene også noterte den tredje måneden på rad med oppgang, skriver nyhetsbyrået. Industriindeksen hadde den mest beskjedne oppgangen, med 0,7 prosent kursvekst siden begynnelsen av juni. S&P 500 og Nasdaq endte juni med henholdsvis 0,9 og 5,2 prosent oppgang.

Tesla bidro mest

Nasdaq steg 1,87 prosent til 10.058,76.

Tesla var blant børsens beste aksjer i dag, og også selskapet som bidro til den største oppgangen på teknologiindeksen i dag. Aksjen steg ytterligere 7 prosent etter å ha vært i medvind den siste perioden. I tillegg bidro teknologiselskapet Micron til mye av oppgangen i dag etter at selskapet rapporterte bedre tall enn ventet, skriver CNBC.

Blant FAANG-aksjene var det også gode nyheter. Både Facebook og Netflix steg minst 2 prosent, mens Jeff Bezos' Amazon imponerte med 2,7 prosent kursoppgang.

Boeing lidet av Norwegian-smell

Dow Jones steg 0,16 prosent til 25635,95. 

24 av de 30 aksjene i indeksen steg.

Blant Dow Jones' aksjer var det storbanken Goldman Sachs som gjorde det best. Aksjen steg over 2 prosent.

I strupen hadde bankaksjen blant annet teknologiselskapene Intel og Microsoft som begge steg over 2 prosent, samt oljeselskapet Chevron som stengte med nesten 1,9 prosent kursvekst.

Dagens taper ble Boeing-aksjen som reagerte negativt på Norwegians kansellerte avtale med flygiganten. Aksjen falt over 5 prosent.

Boeing var også den fjerde mest omsatte aksjen på Wall Street i dag.

S&P 500 steg 1,54 prosent til 3.100,29.

Den mest diversifiserte indeksen har steget over 20 prosent de siste tre månedene. 

Cruiserederiene Norwegian Cruise Line og Royal Carribean stengte dagen relativt flatt rundt nullsjiktet. 

Warren Buffets berømte Berkshire Hathaway steg 1,22 prosent. Teknologigiganten Apple endte dagen 0,83 prosent opp.

VIX, eller fryktindeksen, falt 4,28 prosent til 30,42

Ved børsslutt i USA er Brent-oljen ned 1,37 prosent til 41,14 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 0,91 prosent til 39,34 dollar per fat.

De lange rentene steg mandag. Den amerikanske tiåringen steg to basispunkter til 0,658 prosent, mens 30-åringen steg fire basispunkter til 2,73 prosent.

Gullprisen nærmet seg høyeste notering på åtte år og steg 0,98 prosent og handles til 1.798,70 dollar per unse.

wall street
dow jones
s&p500
nasdaq
Nyheter
Markedskommentarer
Børs