Coronaaksjer fyker opp på Oslo Børs

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Markedskommentarer

Oslo Børs falt i åpningen fredag, men har nå snudd svakt opp.

Etter 30 minutters handel står hovedindeksen i 808,74, opp 0,18 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 408 millioner kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen er fredag morgen ned 1,16 prosent til 42,64 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,11 prosent til 40,20 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,69 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

Oljeprisen steg torsdag ettermiddag etter en positiv overraskelse fra USA. Non-farm payrolls, som viser antall sysselsatte utenfor landbrukssektoren, endte på 4,8 millioner i juni. På forhånd var det bare ventet 3,0 millioner sysselsatte.

«Markedet reagerte positivt på den amerikanske arbeidsrapporten, som speilet andre data som tyder på at økonomien er i raskere bedring enn forventet», skriver meglerhuset ING, ifølge TDN Direkt.

Tallet på coronasmittede i landet fortsetter imidlertid å være på rekordnivå. Torsdag ble det reigistrert knappe 55.000 nye smittetilfeller, og mange steder må gjenåpningen reverseres.

Sjefanalytiker Stephen Innes i Axicorp mener ifølge TDNB Direkt at dette er hovedbekymringen til de som er positive til oljemarkedet.

Opec+ fortsetter å sikre streng etterlevelse om avtalte produksjonskutt, og krever at land som ikke har etterlevd avtalen kompenserer for dette.

«Markedet vil måtte konfrontere økende Opec-forsyning på kort sikt. Russlands energiminister uttalte at Opec+ ikke har tatt en beslutning om å forlenge de dypere kuttene etter juli, og advarte om at Opec+ bør unngå gjentatte endringer i dagens plan», sier analytikere i ANZ, ifølge TDN Direkt.

Equinor stiger 0,04 prosent til 140,00 kroner, mens Aker BP er ned 0,57 prosent til 181,80 kroner.

Coronaaksjer

Gentian Diagnostics stiger fredag morgen 7,84 prosent til 55,00 kroner. 

Selskapet kunne i morges melde at de nå er tildelt åtte millioner kroner for å utvikle en coronatest som skal oppdage antistoffer.

Desinfeksjonprodusenten SoftOx Solution er opp 8,47 prosent til 64,00 kroner.

Dagens foreløpig mest omsatte aksje er Pexip , som nå styrkes 6,30 prosent til 93,85 kroner. Selskapet meldte torsdag ettermiddag at de økte de årlige repeterende abonnementsinntektene med 64 prosent til 65,8 millioner dollar i andre kvartal.

– Som et resultat av coronasituasjonen har flere virksomheter enn noen gang erfart en alternativ måte å jobbe på. (..) Vi ser at bruk av videomøter raskt har blitt en integrert og naturlig del av daglige arbeidsrutiner, og jeg tror dette fører til varig endring, kommenterte styreleder i Pexip, Michel Sagen.

Nordic Semiconductor kunne fredag morgen meddele at de nå tror inntektene og bruttomargin i andre kvartal vil overgå deres tidligere guding.

Nyheten sender aksjen opp 5,61 prosent til 78,10 kroner.

oslo børs
børskommentar
Nyheter
Markedskommentarer
Børs