ESG-aksje trosser børsen – skyter fart etter positive nyheter

Magnora fremskynder planene. Det liker investorene.

RØDT: Oslo Børs snur i rødt utover dagen fredag. Magnora er hittil dagens vinner etter positive nyheter om havvindprosjekt. Avbildet er Horns Rev 2 utenfor Danmark. Foto: NTB Scanpix
Markedskommentarer

Oslo Børs falt i åpningen fredag og første å hente seg inn igjen, uten hell. Nå vender hovedindeksen nesen markant nedover.

Ved lunsjtider står hovedindeksen i 801,37, ned 0,74 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 1,3 milliarder kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen er fredag ned 0,7 prosent til 42,52 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,5 prosent til 40,08 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,69 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

Oljeprisen faller utover dagen fredag etter det meldes om økte coronatilfeller som kan føre til at etterspørselen faller. I dag kom meldingen om 55.000 nye smittede i USA på én dag – en nedslående verdensrekord.

– Hvis denne trenden fortsetter er oljeetterspørselen utsatt for risiko, sier Louise Dickson i Rystad Energy.

Oljen går fremdeles mot oppgang ukentlig og fikk seg en opptur i går etter positive jobbtall fra USA.

«Markedet reagerte positivt på den amerikanske arbeidsrapporten, som speilet andre data som tyder på at økonomien er i raskere bedring enn forventet», skriver meglerhuset ING, ifølge TDN Direkt.

Equinor faller 1,5 prosent til 137,80 kroner, mens Aker BP er ned 1,6 prosent til 180 kroner.

Vinnere

Dagens lunsjvinner er Magnora. Selskapet meldte i dag at det vil fremskynde vekstplaner og oppstart av prosjektet «Sydkustens Vind», som er et stort bunnfast havvindprosjekt utenfor Syd-Sverige.

Prosjektet har potensial for en strømforsyning til omtrent 250.000 husholdninger. Haakon Alfstad, investeringsdirektør i Magnora, sier at nylige tester har gitt positive svar.

Aksjen stiger 15,7 prosent til 9 kroner.

Prosafe er også godt opp i dag – aksjen stiger 6,66 prosent til 1,47 kroner. Selskapet melder om støtte for betalingsutsettelser og at det er i konkurranse om å levere boligrigg til Modec i Brasil. Dagratene på prosjektet ligger på rundt 70.000 dollar.

ArcticZymes inngikk i går en leveranseavtale med vaksinespesialisten RaiThera for leveranse av en potensiell coronavaksine. Aksjen opplevde vekst i går og fortsetter i dag opp 6,5 prosent til 37,90 kroner.

Tapere

Adevinta ble i går trukket fram som en potensiell vinner etter coronakrisen, men aksjen synker  idag 0,2 prosent til 97,10 kroner på høyt volum. Aksjen er nest mest omsatt i dag.

Det er også enkelte shippingselskaper som faller fredag. GC Rieber Shipping er ned 11,9 prosent til 6,30 kroner og Team Tankers faller 10,3 prosent til 3,14 kroner.

magnora
prosafe
oslo børs
adevinta
arcticzymes
Nyheter
Markedskommentarer
Børs