Dagens vinner klatret 69 prosent etter lovende nyheter

Petrolia endte som dagens vinner på rød børs.

RØDT: Oslo Børs endte uken i rødt. Dagens vinner ble Petrolia. Foto: PA Resources
Markedskommentarer

Oslo Børs holdt seg i grønt lende i åpningstimene fredag, men vendte deretter nesen nedover.

Da børsen stengte stod hovedindeksen i 801,68 poeng, ned 0,69 prosent, og det ble omsatt aksjer for 2,7 milliarder kroner.

Vinnere

Dagens soleklare vinner ble Petrolia som etter å ha meldt om funn av hydrokarboner i Nordsjøen klatret eventyrlige 69 prosent til 4,90 kroner. Hvor mye hydrokarbon som finnes i brønnen er ennå ikke kjent. Siste måned er aksjen opp 116 prosent.

Magnora økte også markant fredag. Selskapet meldte i dag at det vil fremskynde vekstplaner og oppstart av prosjektet «Sydkustens Vind», som er et stort bunnfast havvindprosjekt utenfor Syd-Sverige.

Prosjektet har potensial for en strømforsyning til omtrent 250.000 husholdninger. Haakon Alfstad, investeringsdirektør i Magnora, sier at nylige tester har gitt positive svar.

Aksjen steg 15,2 prosent til 8,96 kroner.

Hafnia høster kjøpsanbefaling og positive fremtidsutsikter fra Arctic Securites. Meglerhuset setter kursmålet i aksjen til 25 kroner. Fredag endte aksjen opp 9,6 prosent til 17,60 kroner.

ArcticZymes inngikk i går en leveranseavtale med vaksinespesialisten RaiThera for leveranse av en potensiell coronavaksine. Aksjen opplevde vekst i går og endte fredag opp 1,4 prosent til 36,10 kroner.

Nordic Semiconductor kunne fredag meddele at de nå tror inntektene og bruttomargin i andre kvartal vil overgå deres tidligere guding.

Nyheten sender aksjen opp 4,5 prosent til 77,30 kroner.

Tapere

Scana korrigerer etter en ekstrem vekst siden melding om aksjespleis tirsdag. Aksjen er de siste fem dagene opp 66 prosent, men korrigerer i dag ned 11,6 prosent til 1,37 kroner. Selskapet skrev i en børsmelding at det planlegger å spleise aksjen 10 til 1, hvilket sendte kursen til himmels.

Adevinta ble i går trukket fram som en potensiell vinner etter coronakrisen, men aksjen stod i dag på stedet hvil på 97,30 kroner. Aksjen endte som tredje mest omsatt fredag.

GC Rieber Shipping endte ned 12,6 prosent til 6,25 kroner til tross for meldinger om nye kontrakter.

Oljeprisen

Brentoljen stod da børsen stengte ned 0,9 prosent til 42,44 dollar fatet, mens WTI-oljen falt 0,7 prosent til 39,98 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,69 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.

Oljeprisen falt utover dagen fredag etter det ble meldt om økte coronatilfeller i USA. Fredag kom meldingen om 55.000 nye smittede i USA på én dag – en nedslående verdensrekord.

– Hvis denne trenden fortsetter er oljeetterspørselen utsatt for risiko, sier Louise Dickson i Rystad Energy.

Oljen endte fremdeles med oppgang siste uke og økte markant i går etter positive jobbtall fra USA. Siste uke er brentprisen opp 2,5 prosent.

«Markedet reagerte positivt på den amerikanske arbeidsrapporten, som speilet andre data som tyder på at økonomien er i raskere bedring enn forventet», skriver meglerhuset ING, ifølge TDN Direkt.

Equinor endte ned 1,8 prosent til 137,50 kroner, mens Aker BP falt 1,8 prosent til 179,50 kroner.

breaking
adevinta
petrolia
magnora
hafnia
arcticzymes
nordic semiconductor
Nyheter
Markedskommentarer
Børs