Dollaren svekket seg etter positive tall fra eurosonen

DETALJHANDELEN: Bedre enn forventet tall fra detaljhandelen i eurosonen Foto: NTB scanpix
Markedskommentarer

Mandag kom det positive tall for detaljhandelen i eurosonen for mai. Tallene kom på 17,8 prosent for mai, konsensus lå på 15 prosent. På årsbasis var detaljomsetningen ned 5,1 prosent. Videre viste tyske fabrikk ordre 10,4 prosent, konsensus var 15 prosent.

I 16-tiden kom ISM-tallene fra USA. Konsensus var på 49 poeng, faktiske tall var på hele 57,1 poeng. Dollaren reagerte med å styrke seg mot både kronen og euroen med henholdsvis 29 og 23 basispunkter. I skrivende stund er USDNOK og EURUSD henholdsvis 1,13 og 9,39.

Tegn på svakere dollar

Euroen styrket seg markant mot dollaren på mandag mye grunnet de positive tallene fra eurosonen. Tallene har gitt ytterligere håp om en “V-formet bedring”.

Forrige uke kom nyheten om at amerikanske jobbtall (non-farm payrolls) steg med 4,8 millioner jobber, mer en forventet. Videre kom nyhetene om at Kina oppmuntret til et bull-marked, noe som ga en økning i de Kinesiske indeksene mandag morgen. Dette gir tydelige indikasjoner på en bedring i verdensøkonomien. Som ga grunn for videre svekkelser av dollaren.

eurosonen
usa
dollar
valuta
Nyheter
Markedskommentarer