<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europa-børsene kriger seg oppover

Europa-børsene trosser smittetall og befinner ved lunsjtider fredag i positivt territorium.

    Publisert 10. juli 2020 kl. 13.11
    Oppdatert 10. juli 2020 klokken 13.18
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 385 ord
    STIGER: De toneangivende europeiske indeksene stiger på ukens siste handelsdag. Foto: NTB Scanpix

    Det europeiske aksjemarkedet går mot en nedgang på ukesbasis, men kriger seg oppover på ukens siste handelsdag.

    Trosser virusfrykt

    Antall nye smittetilfeller i USA noterte seg torsdag for den sjette strake rekorden i antall nye smittetilfeller på dagsbasis, 65.551 nye smittetilfeller ble bekreftet i USA torsdag. Videre har en nedstenging av skoler i Hong Kong, og nye restriksjoner i Australia bidratt til å forsterke det negative sentimentet rundt coronavirusets effekt på økonomisk bedring.

    Nedgang i Asia

    De europeiske børsene følger Asia-børsene som i natt falt bredt som følge av nye smitterekorder. Blant annet falt Kinas CSI 300 indeks hele 1,81 prosent etter å ha steget hele åtte dager på rad. Indeksen er på månedsbasis opp 14 prosent.

    Italiensk økonomi overrasker positivt

    Det europeiske markedet får noe støtte av tall på industriproduksjon i Italia som steg hele 42,1 prosent i mai, samtidig slo også industriproduksjonen i Frankrike kraftig tilbake i mai.

    - Flere investorer ser ut til å innse det faktum at den økonomiske bedringen ikke kommer til å være v-formet, sier Michael Hewson, sjefs markedsanalytiker CMC Markets ifølge Marketwatch.

    Hewsons uttalelser kommer i lys av at flere store selskaper tidligere denne uken har sagt opp tusenvis av ansatte. Blant selskapene som har gjort omfattende kutt denne uken er John Lewis, Boots, Burger King, Rolls-Royce, Airbus, Upper Crust og Harrods.

    Frankfurt, London og Paris

    I Frankfurt stiger DAX 0,49 prosent. Blant dagens foreløpige vinnere er bilprodusent Volkswagen og elektronikkprodusenten Siemens med en oppgang på 2,71 og 1,15 prosent. Dagens store taper er fintech-selskapet Wirecard som i skrivende stund er ned 4,84 prosent. Storbanken Deutsche Bank stiger beskjedne 0,44 prosent.

    I London stiger FTSE 100 0,49 prosent. Oljegiganten Royal Dutch Shell stiger 0,34 prosent. Telekom-selskapet Vodafone stiger 0,07 prosent. Dagens foreløpige vinner er hotellkjeden Whitbread med en oppgang på 2,91 prosent. Også blant dagens vinnere er bilproduseten Rolls Royce med en oppgang på 1,76 prosent. Ellers i Storbritannia faller og stiger storbankene Standard Chartered og Barclays henholdsvis 0,16 og 2,43 prosent.

    I Paris stiger CAC 40 0,42 prosent. Storbankene Credit Agricole og BNP Paribas er høyt på den foreløpige vinnerlisten med en oppgang på henholdsvis 1,17 og 1,27 prosent. Også flyprodusenten Airbus leder an oppgangen i Paris med en oppgang på 1,74 prosent. I andre enden av listen er konsulentselskapet Capgemini med en nedgang på 0,91 prosent. Kosmetikkonsernet L'Oreal faller 0,24 prosent.