Norske kroner med svak utvikling og coronavaksine

ET SVAKT ÅR FOR KRONEN: Her sentralbanksjef Øystein Olsen, Foto: Iván Kverme
Markedskommentarer

Kronen har dårligst utvikling av G10-valutaene i år melder Bloomberg. Den norske kronen avhenger mest av råvareprisene. Men selv om terminkontraktene for brentoljen ligger over 40 dollar og det Internasjonale Energibyrået har økt utsiktene for etterspørsel kan risikoen av negative coronanyheter sende kronen tilbake til mars-nivåene.

Kronen har så langt i år depresisert med 6,5 prosent mot amerikanske dollar og ligger mandag ettermiddag på 9,39 mot dollaren. På sitt verste lå USDNOK på 11,86 i mars, en svekkelse på 35 prosent av kronen siden nyttår.

Mandag så markedet en svekkelse av både amerikanske dollar og japanske yen, det skjedde som følge av økte håp om en potensiell coronavaksine. Paul Kristiansen, assisterende forskningssjef i den internasjonale vaksinealliansen sa følgende til NTB:

– Storskala utprøving tror vi kommer til å starte i løpet av dette året, sannsynligvis for flere kandidater.

Det kom også en nyhet om at et russisk universitet har fullført den kliniske utprøvingen for en potensiell vaksine. Videre kom det amerikanske biotekselskapet Gilead Sciences med nyheten om at medisinen remdesivir ga en nedgang i dødeligheten når den ble brukt på coronapasienter. Dette var med å svekke de trygge havnene USD og JPY ytterligere.

norske kroner
dollar
valuta
Nyheter
Markedskommentarer