Wall Street spretter opp etter vaksinenyheter

Alle de toneangivende amerikanske indeksene åpner solid i pluss etter positive vaksinenyheter og solide kvartalstall fra Goldman.

OPPGANG: Bred oppgang fra start på New York-børsene. Foto: JOHANNES EISELE
Markedskommentarer

Nok en gang legger positive vaksinenyheter en demper på rekordhøye smittetall i USA.

Rekordhøye smittetall

USA rapporterte tirsdag om 67.417 nye smittetilfeller av coronaviruset, og har i gjennomsnitt rapportert om 62.210 nye smittetilfeller de siste syv dagene, det viser data fra Johns Hopkins University.

De sentrale delstatene Texas, California og Florida stod for nesten halvparten av tilfellene tirsdag med sine totalt 31.847 nye smittetilfeller.

Positive vaksinenyheter

Det amerikanske biotech-selskapet Moderna melder om at deres potensielle vaksinekandidat har trigget markant immunrespons i alle de 45 pasientene som ble testet. Moderna-aksjen stiger hele 11,54 prosent noen minutter etter åpning.

- Moderna-nyheten bekrefter at selskapet er på god vei mot å utvikle en vaksine mot coronaviruset. Også samarbeidet mellom Pfizer og BioNTech virker lovende, sier adm. direktør, Micheal Yee i Jeffries til CNBC.

Opp, opp og opp

Dow Jones stiger 1,37 prosent til 27.005,24. Blant dagens foreløpige vinnere er storbanken Goldman Sachs som tidligere i dag meldte om at de knuste forventningene i andre kvartal. Goldman-aksjen stiger 4,99 prosent rett etter åpning på Wall Street. Bank-kollega JP Morgan stiger 2,58 prosent, JP rapporterte i går tall for andre kvartal hvor også de smadret analytikernes forventning.

Teknologikjempe Apple og Microsoft stiger henholdsvis 1,73 og 0,38 prosent.

S&P 500 stiger 1,03 prosent til 3.230,90. Flere av coronataperne er å finne blant dagens vinnere. Blant annet stiger cruisesektoren bredt, Carnival, Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean Cruises stiger henholdsvis 7,31, 6,75 og 7,21 prosent.

Også flyselskapet Delta Airlines stiger bredt og er foreløpig opp 4,75 prosent.

Teknologitunge Nasdaq Composite stiger til 10.570,23, opp 0,75 prosent. Facebook stiger  1,56 prosent, mens Amazon faller 0,46 prosent. Streaminggiganten Netflix faller 1,31 prosent. Videre stiger Google-eier Alphabet 0,30 prosent.

Tesla-aksjen stiger beskjedne 0,08 prosent.

dow jones
s&p 500
nasdaq composite
Nyheter
Markedskommentarer
Børs