Euro stiger med aksjer

GENERELT STERK: Euroen stiger mot amerikanske dollar. Men den faller mot norske kroner. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

«Det ser ut til at så lenge aksjekursene stiger, vil ikke trivielle bekymringer som posisjonering og oppblomstring av virus stå i veien for euroen eller den australske dollaren,» ironiserer valutatstrateg Kit Juckes i Société Générale.

Amerikanske dollar pleier derimot å vike når det er risk on i finansmarkedene. 

For euroen isolert er kanskje beslutningen om et finanspolitisk vekstfond under EUs rentemøtet fredag og lørdag ukens viktige hendelse.

«Så lenge aksjer stiger, ser EURUSD ut til å trille høyere, uavhengig av hva posisjoneringsdataene til CFTC måtte vise. I alle fall inntil fredagens toppmøte. Alle positive signaler om et vekstfond vil bli hilst, med rette, som et skritt i riktig retning,» skriver Juckes i et notat.

«Rent praktisk ville jeg imidlertid heller vært short amerikanske dollar/sveitserfranc enn long EURUSD her. Mindre eksponering og mer beskyttelse.»

Torsdag kostet én amerikansk dollar 9,30 kroner og én euro 10,61 kroner, ifølge Norges Banks indikative kurser. Kronen er dermed mot begge nær det sterkeste nivået siden før nedstengningen av økonomien 12. mars. 

Euroen kostet 1,14 dollar, og er dermed nær toppen av de seneste månedenes intervall mot dollar. ESB holdt renter og QE uendret torsdag.

kit juckes
societe generale
coronavirus
esb
Nyheter
Markedskommentarer