<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsene i Kina og Sør-Korea stiger på USA-nyheter og sterke kvartalstall

Mens markedene i Japan synker etter negative bilnyheter.

    Publisert 28. juli 2020 kl. 06.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 224 ord
    OPPGANG: I Sør-Korea og Kina.  Foto: Bloomberg

    I Japan er Nikkei ned 0,12 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,29 prosent.

    Shanghai Composite i Kina styrkes 0,60 prosent, og CSI 300 er opp 0,68 prosent. Hang Seng i Hongkong synker 0,53 prosent.

    I Sør-Korea er Kospi opp 1,24 prosent, S&P/ASX 200-indeksen synker 0,079 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,31 prosent.

    Sterk utvikling i Kina og Sør-Korea

    Den Sør-Koreanske Kospi-indeksen styrker seg tirsdag etter at indeksens tungvekter Samsung er opp over fire prosent. 

    Børsene i Kina stiger blant annet på nyheten om at majoritetslederen i det amerikanske senatet, Mitch McConnell, avslørte detaljer rundt stimulipakken mot coronaviruset mandag ettermiddag. 

    McConnell trakk blant annet frem stønad til arbeidsledige og andre støtteordninger for millioner av amerikanere som hovedpunkter i en eventuell krisepakke. 

    Vaksinefremgang og biltrøbbel

    Den amerikanske medisinprodusenten Pfizer og det tyske bioteknologiselskapet BioNTech uttalte mandag at de har begynt en sen fase av menneskelig testing mot en potensiell corona-vaksine. 

    Samtidig kom også bioteknologifirmaet Moderna med samme nyhet. Selskapet har også utviklet en potensiell vaksinekandidat. 

    Bilaksjene i Japan fikk seg en smell tirsdag morgen. Mitsubishi falt rundt 10 prosent i morgenhandelen etter at selskapet mandag rapporterte om et forventet tap på rundt 1.329 milliarder dollar i driftsinntekter. 

    Nissan-aksjen fikk seg også en knekk etter at en rapport fra Nikkei Asian Review hevder at selskapet vil risikere å gå tom for kontanter innen neste halvår. Nissan kommer med tall for andre kvartal tirsdag.