Kvartalstall preger kursene

MED KRAFTIG INNTEKTSFALL: En McDonald's-restaurant i New Delhi. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

Resultatsesongen fortsetter, og på tirsdag la gigantene McDonald's og Pfizer frem sine tall for andre kvartal. Hurtigmatkjeden meldte om et inntektsfall på 30 prosent, som følge av covid-19. Inntjeningen pr. aksje ble dessuten rundt 10 prosent verre enn ventet. Skuffelsen bidro til at McDonald's-kursen var ned med 2,4 prosent ved ett-tiden, i den amerikanske forhandelen. Pfizer-aksjen steg derimot med 3,1 prosent. Farmasikonsernet hevet årets inntektsprognose og slo analytikernes konsensusestimat. Et tredje USA-basert selskap, 3M, skuffet på både topp- og bunnlinjesiden. Aksjekursen reagerte med et fall på 3 prosent.

I Europa svekket tyske DAX og franske CAC seg med henholdsvis 0,5 og 0,8 prosent, mens børsene i Milan og Lisboa tapte over én prosent. Vinnerne inkluderte det britiske media- og utdanningskonsernet Pearson, reisebyrået TUI og den Milan-baserte drikkevareprodusenten Davide Campari. Sistnevnte opplevde et inntektsfall på 9 prosent, men overrasket likevel positivt.