Blandet stemning i Asia: – Markedet venter kun på Feds rentebeslutning

Fortsatt nedgang i Japan, mens det kinesiske markedet styrker seg ytterligere.

OPPGANG: I de kinesiske markedene, deriblant på Shanghai Composite. Foto: Bloomberg
Markedskommentarer

I Japan er Nikkei ned 0,93 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,92 prosent.

Shanghai Composite i Kina styrkes 1,05 prosent, og CSI 300 er opp 1,39 prosent. Hang Seng i Hongkong stiger 0,12 prosent.

I Sør-Korea er Kospi opp 0,32 prosent, S&P/ASX 200-indeksen synker 0,063 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 0,16 prosent.

Japan nedgraderes

Det amerikanske ratingbyrået Fitch Ratings har nedjustert de økonomiske utsiktene i Japan til negative fra tidligere stabile. Samtidig opprettholdes det en A-kredittrating, ifølge en oppdatering tirsdag kveld, melder TDN Direkt. 

«Coronaviruspandemien har forårsaket en skarp økonomisk kontraksjon i Japan, til tross for landets tidlige suksess med å kontrollere viruset», skriver byrået, som estimerer at økonomien vil falle med 5 prosent i 2020, før den henter seg inn 3,2 prosent i 2021.

Venter på rentebeslutning

Klokken 20.00 kommer USAs sentralbank, Fed, med rentebeskjed som markedet følger spent med på, ettersom antall smittede med coronaviruset fortsetter å øke. 

«Federal Open Marked Committee vil være markedsfokuset det neste døgnet», skriver Kim Mundy, en økonom i Commonwealth Bank of Australia, i et notat, ifølge CNBC. 

«Vi forventer at FOMC legger seg på en konservativ linje og erkjenner at de økonomiske utsiktene har blitt vesentlig dårligere siden møtet 11. juni. Det er derfor knyttet stor usikkerhet rundt tempoet i oppgangen til den amerikanske økonomien», skriver Mundy videre. 

Lavere inflasjon 

På den økonomiske datafronten falt Australias konsumprisindeks 1,9 prosent i juni, ifølge data fra Bureau of Statistics (ABS).

«Dette er det verste kvartalsvise fallet i KPIs 72 år lange historie», sier ABS-sjeføkonom Bruce Hockman i en pressemelding.

ABS mener nedgangen skyldes faktorer som gratis barnepass og et «betydelig fall» i prisen på drivstoff.