Alle de tre indeksene endte i pluss på tross av splid om økonomisk hjelpepakke

Indeksene snudde i løpet av dagen og endte med grønne tall rett før børsslutt.

OVERRASKET: Alle de tre toneangivende indeksene endte dagen i pluss, til tross for at både S&P 500 og Nasdaq viste røde tall store deler av dagen. Nasdaq snudde til grønt bare 20 minutter før børsslutt. Foto: AP
Markedskommentarer

Det var blandet stemning blant USA-børsene tirsdag ettersom amerikanske myndigheter sliter med å bli enige om en ny finanspolitisk hjelpepakke, skriver CNBC. 

Dow Jones steg 0,38 prosent, mens S&P 500 steg 0,36 prosent etter å ha vært negativ store deler av dagen. Teknologiaksjene i Nasdaq endte dagen med dårligst resultat, og stengte 0,35 prosent opp etter å ha snudd til grønne tall 20 minutter før børsslutt.

Dagens bevegelser er stort sett preget av at amerikanske politikere sliter med å bli enige om en ny økonomisk krisepakke, skriver det amerikanske nyhetsbyrået. 

31. juli opphørte utbetalingene av arbeidsledighetstrygden i USA på 600 dollar per uke, noe som omtrent 25 millioner amerikanere har mottatt som en del av den første redningspakken. Nå er det imidlertid splid mellom Demokratene og Republikanerne ettersom partene er uenige om hvordan arbeidsledighetstrygden skal fortsette å være.

Mens partene er blitt enige om en ny trygd på 1.200 dollar per uke, er partene fortsatt uenige om ytterligere bestemmelser rundt hjelpepakken. Nyhetsbyrået varsler at dersom trygdeutbetalingen forsinkes, vil dette kunne ha store konsekvenser på amerikansk økonomi.

Teknologiaksjene skuffet

Nasdaq steg 0,35 prosent til 10.941,2.

Nasdaq er indeksen som har gjort det best, og er så langt 21,5 prosent opp siden nyttår.

Teknologigigantene, som stort sett har ledet de største markedsindeksene de siste ukene, hadde en blandet dag på tirsdag. Apple, som på et tidspunkt var blant de beste aksjene i Dow-indeksen, endte dagen med å stenge marginale 0,2 prosent opp. Netflix fikk imidlertid 1,3 kursgevinst mens resten av teknologigigantene slet med å holde føge. Facebook og Alphabet (Google) falt henholdsvis 1,6 og 1 prosent.

Microsoft på bunn

Dow Jones steg 0,38 prosent til 26.764,4 noe som betyr at indeksen så langt er 6,1 prosent ned siden nyttår.

20 av de 30 aksjene i indeksen steg. 

Indeksen som regnes som den mest prestisjefylte av de tre, var også den som steg mest tirsdag. Øverst på vinnerlisten var den kjemiske produsenten Dow som steg nesten 4 prosent. Aksjen fikk imidlertid pust i nakken av oljeselskapet Exxon Mobil og McDonald's som begge steg over 2 prosent.

Nederst på taperlisten var Microsoft, som falt over 2 prosent.

«Teknologiaksjene har fått betydelig oppmerksomhet for sin oppsiktsvekkende avkastningsevne den siste perioden. Det er imidlertid mindre verdsatt hvor jevn denne oppgangen har vært» skriver det amerikanske nyhetsbyrået om den siste oppgangen til teknologiaksjene.

Slått markedet 57 prosent av tiden

S&P 500 steg 0,36 prosent til 3.306,6

Den største og mest diversifiserte indeksen blant de tre endte i midten etter dagens handel.

Energi, eiendom og materialer var de best presterende sektorene i S&P 500 og samtlige økte over enn 1 prosent. 

S&P 500 har slått markedet 57 prosent av tiden i år, skriver CNBC om indeksen som er Wall Streets største.

Frykt, gull, olje og renter

VIX, eller fryktindeksen, falt 1,40 prosent til 23,94 punkter.

Ved børsslutt i USA er Brent-oljen opp 0,45 prosent til 44,35 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 1,46 prosent til 41,61 dollar per fat.

De lange rentene falt tirsdag. Tiåringen falt 5,6 basispunkter til 0,507 prosent, mens 30-åringen falt 5 basispunkter til 1,184 prosent.

Gullprisen rykket opp hele 2,15 prosent til ny all-time high og handles til 2.029 dollar per unse.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs