Meglerhus sendte aksje til værs

Tallknuserne i SpareBank 1 Markets venter solid kursoppgang i Quantafuel.

ONSDAG: Quantafuel tronet på toppen av vinnerlisten. Foto: Iván Kverme
Markedskommentarer

Onsdag sluttet hovedindeksen på Oslo Børs på 854,94 poeng etter en oppgang på 0,85 prosent. Det ble omsatt aksjer for litt over 3,8 milliarder kroner. Store selskaper som DNB og Hydro gikk opp henholdsvis 0,6 prosent og 2,4 prosent mens Telenor falt 0,8 prosent. 

Olje

Ved børsslutt onsdag ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46 dollar, opp 3,8 prosent. En økning i antall coronatilfeller på verdensbasis undergraver ifølge CNBC markedstilliten til en opphenting i etterspørselen etter drivstoff. Equinor gikk opp 3,6 prosent til 143,60 kroner mens Aker BP la på seg 4,6 prosent og sluttet på 184,60 kroner.

Quantafuel

Merkur Market-noterte Quantafuel klatret hele 20,1 prosent til 27,50 kroner på høyt volum. SpareBank 1 Markets har jekket opp kursmålet på Quantafuel fra 33 til 50 kroner og gjentar ifølge TDN Direkt sin kjøpsanbefaling på aksjen.

Norwegian Finans Holding

ABG Sundal Collier har hevet sitt kursmål på Norwegian Finans Holding fra 64 til 79 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen gjentas. Analytikeren hever estimatene for 2020, 2021 og 2022 som følge av lavere tapsforventinger.

Aksjen gikk opp 1,8 prosent og sluttet på 69,70 kroner.

Navamedic

Navamedic meldte tirsdag kveld at de har gjennomført en transaksjon med ACS Dobfar og InfoRLife angående oppkjøp av markedsføringstillatelser for en serie antibiotika til sykehusbruk i Norden. Prislappen er på 38 millioner kroner.

Nyheten sendte aksjen opp 13 prosent til 21,80 kroner.

Nel

Nel falt 1,2 prosent til 18,53 kroner. Nels viktige samarbeidspartner Nikola gikk på en smell i andre kvartal, og lastebilprodusenten endte opp med et nettoresultat på minus 87 millioner dollar. I tirsdagens morgenrapport fra DNB Markets gjorde analytikerne det klart at Nikolas kvartalsrapport ville kunne påvirke aksjekursen i Nel onsdag.

Otello

Det britiske fondet Sand Grove Capital Management, som eier 25,40 prosent av aksjene i Otello, har bedt om en ekstraordinær generalforsamling. Fondet ønsker at sittende styreleder André Christensen og styremedlem Birgit Midtbust fratrer sine stillinger med umiddelbar virkning. Fondet foreslår Randel Freeman som ny leder, og Kathryn Baker som nytt styremedlem.

Aksjen la på seg 0,8 prosent og sluttet på 12,40 kroner.

olje
equinor
aker bp
otello
nel
navamedic
norwegian finans holding
quantafuel
breaking
Nyheter
Markedskommentarer
Børs